Hoogbegaafd hokjesdenken - Ali Hekman (EPS77)


Hoe komt het dat wanneer iemand iets zegt, dat het ons soms raakt? Waar ligt dat aan? Dat heeft alles te maken met je eigen referentiekader. Hoewel functioneel ruziemaken zo nu en dan best goed kan zijn. Reïntegratiedeskundige Ali Hekman (57) vertelt erover in Mooie Mensen® Podcast nummer 77.

Onder het motto 'plezier in je werk maakt je sterk', heeft zij al talloze mensen begeleid. Behalve coach is zij kerntalentenanalist en crealist op het gebied van hoogbegaafdheid en werk. Opdrachtgevers typeren haar als een authentieke, empathische en integere deskundige die snel de kern van het probleem of het dilemma weet te raken.

Labels, diagnoses en codes zijn "nodig", het heeft een functie, maar soms schiet het een beetje door en stigmatiseert dat. Hoe belangrijk is authenticiteit? En wie bepaalt wanneer coaching goed is? Hoe belangrijk is het om te leven van binnen naar buiten? Hoe komt het dat hoogsensitieve mensen vaak aan het overleven zijn en zich afstemmen en aanpassen aan de omgeving? Welke vooroordelen zijn er over hoogbegaafden? Hoe kun je eigenaarschap over je eigen leven nemen? Waarom kan de kertalentenanalyse daarbij een hulpmiddel zijn?

Op deze en tal van andere vragen geeft Ali antwoord in deze aflevering van de Mooie Mensen® Podcast. Wil je meer weten over Ali en wat zij voor jou zou kunnen betekenen? Maak een connectie met haar via LinkedIn of neem een kijkje op haar website. Ik wens je heel veel kijk en/of luisterplezier!

Tot slot:
👉 laat je reactie achter in de comments;
👉 geef een like;
👉 wordt donateur of sponsor;
👉 stuur me een mail als jij een vraag beantwoord wilt zien;
👉 beluister of bekijk mijn andere podcasts; en
👉 abonneer je op mijn Mooie Mensen® Podcast.

Voor meer info:
👉 https://mooiemensenpodcast.nl/
👉 https://feach.nl/
👉 https://sextortionboek.nl/
👉 https://www.kikischeepens.nl/
👉 kiki (@) kikischeepens.nl

 

Een reactie posten

My Instagram

Copyright © Organisatiebureau KVPS