Maroesja Lacunes - Boek in Beeld 'De Tovenaarsdochter' (EPS58)


Al meer dan 50 jaar ben ik fan van haar en jij kent haar vast ook. Maar als je nou denkt dat actrice Maroesja Lacunes achter de geraniums gaat zitten, forget it! Zij speelde de rol van Tovenaarsdochter Tika in de serie Tita-tovenaar. Behalve actrice is zij ook beeldend kunstenaar, binnenkort opent ze haar expositie en ze is auteur van het autobiografische boek De Tovenaarsdochter (Uitgeverij Gist).

In deze aflevering van de Mooie Mensen® Podcast spreekt Maroesja openlijk en liefdevol over haar boek en over het artiestengezin waarin zij opgroeide. Een gezin met artistieke en talentvolle mensen, maar waarbinnen ook familiegeheimen een grote rol speelden. Wat heeft dat met haar gedaan? Waarom heeft ze haar boek gepubliceerd? Wat vindt ze van de ondertitel 'In ons gezin werd alles vergiftigd'?

Behalve dat ze nog altijd actrice is, maakt Maroesja als beeldend kunstenaar onder andere schilderijen, rekwisieten, relikwieën en etsen. En nu ... staat zij aan de vooravond van haar expositie 'Boek in Beeld - de Tovenaarsdochter'.

De expositie is een is een ode aan het gezin waaruit zij komt. Een illustratie bij haar autobiografie, waarin werk te zien is van haarzelf en onder andere haar moeder. Een keur aan rekwisieten, relikwieën en filmpjes. Iedereen is van harte welkom om de expositie te bezoeken en het leuke is dat Maroesja elke zondagmiddag aanwezig zal zijn. Je kunt dan ook haar boek kopen en als je het al hebt kun je het persoonlijk laten signeren.

De expositie is van 16 juni tot en met eind juli in Galerie De Stoker, Witte de Withstraat 124 te 1057ZH Amsterdam. Op zondag 18 juni 2023 is de officiële opening.
Openingstijden:
Elke zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Vanaf 9 juli alleen nog op de zondagen op dezelfde tijden.
Voor meer info: galeriedestoker@gmail.com of neem een kijkje op de website

Wil je het boek van Maroesja bestellen? Dan kan dat natuurlijk via je lokale boekhandel, maar ook online via deze link.
Maroesja zelf is online te vinden op:

En wat ik als vertrouwenspersoon vind van deze Mooie Mensen® Podcast? Met zo'n inspirerend en mooi mens als Maroesja te gast kun je alleen maar blij en dankbaar zijn. Open, spontaan, grappig en iemand met een bak aan levenservaring waarnaar het prettig luisteren en/of kijken is.

Maroesja, dank voor de fijne samenwerking, ik ben nog altijd een groot fan van je. En wat betreft die geraniums? Die vind ik helemaal niet passen bij jou! Wat vind jij als kijker of luisteraar van deze aflevering? Laat het weten in de comments, ik wens je veel kijk- en/of luisterplezier! Wil jij ook een keer te gast zijn in de Mooie Mensen® Podcast, neem dan even contact met me op.

https://mooiemensenpodcast.nl/


 

Een reactie posten

My Instagram

Copyright © Organisatiebureau KVPS