WNaad - Over Narcisme (EPS57)Pas op dat je niet struikelt! Het is vandaag WNAAD. World Narcissistic Abuse Awareness Day. De eerste juni is de wereldwijde dag om meer bewustwording te creëren over narcisme. Want de wereld puilt uit van de toxische mensen. Niet alleen op de werkvloer worden mensen slachtoffer daarvan, maar ook in privé.


Ik schreef het boek Sextortion Op het spoor op basis van mijn eigen ervaringen met psychopatisch/narcistisch misbruik. Een ernstige vorm van psychisch en emotioneel geweld. Soms komt daar ook fysiek geweld aan te pas.

Op de werkvloer gaat het vaak wat subtieler. Terwijl iedereen denkt dat die ene vriendelijke collega zo tof is, word jij gemanipuleerd, gekleineerd, achter je rug om zwartgemaakt, gecontroleerd, er wordt over je gelogen, je wordt bedrogen en je gaat uiteindelijk twijfelen aan jezelf. Gaslighting noemen ze dat. Een zware vorm van narcistisch misbruik waarvan veel mensen de term wel kennen, maar niet weten wat het inhoudt.

Daarom is de vertrouwenspersoon zo belangrijk. Bij de vertrouwenspersoon kun je voor bijna alles terecht, maar bijvoorbeeld niet voor privéproblemen. Al mag je natuurlijk altijd je verhaal doen, want als jij in je privéleven te maken hebt met narcistisch misbruik, dan kan dat impact hebben op je werk. Met grote gevolgen. En wat nu als je te maken hebt met een manipulator op je werk en de vrouw van jouw werkgever is de vertrouwenspersoon. Zonder opleiding, zonder papieren? Of iemand van HR of de boekhouding?

Daarom is deze podcast voor iedereen die meer wil weten over narcisme. Om inzichten te verkrijgen, over wat je kunt doen en waarvoor je bij mij als gecertificeerd vertrouwenspersoon wél terecht kunt. Want je verhaal doen mag altijd en wat is nu fijner dan sparren met iemand die expert is op het gebied van manipulatie?

Het is mij gelukt om daarvan te herstellen met de door mij ontwikkelde FEACH®-methode. Om te laten zien van 'Kijk, zo kan het ook!'. Want ik herken het wanneer mensen mij of anderen manipuleren en ik weet er mee om te gaan. Ik weet hoe je dat aan moet pakken zonder dat je er zelf aan onderdoor gaat en weer in je krachten komt te staan. Het zou vreselijk zijn als jij je baan verliest omdat je een zogenaamde burn-out hebt, terwijl er veel meer aan de hand is. Onderliggende problematiek, veroorzaakt door een agressor in je omgeving. In deze podcast verwijs ik ook naar aflevering 38, voor als je meer wilt weten over narcistisch misbruik en wat een vertrouwenspersoon voor jou kan betekenen.

Dus, heb jij nog geen gecertificeerd vertrouwenspersoon voor je bedrijf?
Heb jij te maken met een agressor op je werk? Of in je privé?
Ben je benieuwd naar mijn boek Sextortion Op het spoor? Via deze link kun je een gesigneerde versie bestellen.

Er komen nog meer solo-afleveringen over manipulatie online dus abonneer je op mijn podcast via Apple, Android of YouTube via deze link. Als je een vertrouwenspersoon nodig hebt, schroom niet om contact met me op te nemen. 

 

Een reactie posten

My Instagram

Copyright © Organisatiebureau KVPS