Brain Awareness Week

 


Bewustwording creëren over de werking van onze hersenen. Dat is het doel van de Brain Awareness Week. Niet alleen door aandacht te vragen voor de werking van de hersenen, maar ook het belang hiervan. 

Hoe kun je leven met niet aangeboren hersenletsel (NAH)? Tijdens de Brain Awareness Week ga ik daarover in gesprek met schrijver, spreker en auteur Ellen Léautaud. Ik interviewde haar eerder voor het tijdschrift Mijn Geheim over haar boek 'Ibiza, Bali, Revalidatie' (Uitgeverij Paris Books).

Ooit was zij een succesvol ondernemer, totdat een heftig verkeersongeluk haar bijna het leven kostte. Ze werd op de scooter aangereden door een taxichauffeur en belandde met haar hoofd op een rotsblok. Vervolgens duurde het vier uur voordat ze in het ziekenhuis in Bali arriveerde. Al die uren kwamen haar hersenen zuurstof tekort. Een lange coma en een periode van hoop en vrees volgde voor haar familie. Nooit meer zou ze kunnen lopen en praten.Maar daar nam Ellen geen genoegen mee. Ze vocht zich terug, al brengt het leven met een beperking door het NAH tal van consequenties met zich mee. Welke dat zijn en wat dat voor Ellen betekent in het dagelijks leven, daarover ga ik met haar in gesprek in deze aflevering van de Mooie Mensen® Podcast. Over hoe belangrijk haar familie en vrienden voor haar zijn, maar ook over waar je rekening mee moet houden als je iemand op je pad treft die kampt met NAH. Want het woord 'patiënt', daar wil Ellen niks van weten. Waarom dat zo is vertelt ze in deze podcast.

'Vertelt', want het is haar gelukt om weer te leren spreken en te lopen. En over hoe zij zich inzet voor medemensen, zoals jongeren met een beperking. Ellen is ervaringsdeskundige in de zorg en op scholen. In deze podcast hoor je veel verdrietige dingen, maar ook hoopvolle. Onder andere over de impact van NAH op haar leven, maar ook hoe dankbaar Ellen is richting de instanties die haar helpen en geholpen hebben om te leren leven met haar NAH.Wat haar definitie is van een mooi mens? Kijk of luister mee met deze podcast, waarin Ellen het je zelf vertelt. Ik vind Ellen een mooi mens. Als je haar wilt volgen, dan kan dat via LinkedIn, Instagram en Facebook. Mocht je haar boek willen bestellen, stuur mij dan even een bericht via het contactformulier op mijn website. Online is het boek uitverkocht, maar er is nog een beperkte voorraad beschikbaar. Ik help Ellen hierbij om haar te ontlasten.

Leven met NAH vergt veel van een mens. Des te meer bewondering voor de wijze waarop Ellen invulling geeft aan haar leven. Een leven dat 180 graden gedraaid is door het ongeluk. Ellen enorm dank voor het delen van jouw persoonlijke verhaal, voor je vertrouwen en wederom de fijne samenwerking. Je bent een mooi mens.

Deze uitzending van de Mooie Mensen® Podcast is niet alleen te bekijken via YouTube, maar ook te luisteren via bijna alle grote podcastkanalen. Abonneren kan gratis via mijn website, dan ben je ook als eerste op de hoogte wanneer een nieuwe podcast online staat. En als je toch op mijn site bent ... mijn podcasts maak ik gratis. Waardeer jij mijn werk? Doe een donatie, like en share dan deze aflevering en laat even weten wat je ervan vindt in de comments.

Wil je een keer te gast zijn in mijn podcast en/of een aflevering sponsoren? Dat kan tegen zeer voordelige tarieven met een groot bereik. Vul het contactformulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

Noot: Namens Ellen bijzonder dank aan Stichting Odion, Heliomare, het Dijklanderziekenhuis, ROC Amsterdam/Flevoland, Friendship Sports Centre en Stichting Only Friends. En ook aan de ouders van de kinderen die toestemming hebben gegeven voor publicatie van de foto waarop zij staan, samen met Ellen.Een reactie posten

My Instagram

Copyright © Organisatiebureau KVPS