Mijn Geheim: Maroesja Lacunes


Ik voel me bevoorrecht dat ik de eer had om Maroesja Lacunes te interviewen voor een artikel in het tijdschrift Mijn Geheim. Misschien vraag je je af wie zij is. Ruim vijftig jaar geleden speelde zij de rol van Tika in de kinderserie Ti-Ta Tovenaar. Een rol die haar gedurende haar hele leven heeft achtervolgd.

Dit jaar bracht zij via Uitgeverij GiST haar boek De Tovenaarsdochter uit. Hoe kan het ook anders, want zij werd in Nederland wereldberoemd door die ene rol. Het autobiografische boek vertelt het verhaal over de artistieke familie waarin Maroesja opgroeide. Met twee talentvolle ouders, een evenzo talentvolle broer en een jonger zusje. Maar ook over de familiegeheimen die er waren en die zij levenslang met zich meedroeg. 

Het kostte Maroesja vier jaar om haar boek te schrijven en dankzij schrijversbegeleider Pauline Slot vond zij de moed om het boek daadwerkelijk te publiceren. "Als je het nu niet uitbrengt, dan doe je hetzelfde als wat je je hele leven hebt gedaan: zwijgen." 


Ik ben het boek momenteel aan het lezen en ik kan me voorstellen dat het voor Maroesja niet makkelijk was om alles op te schrijven en om het vervolgens op de markt te brengen. Des te dapperder vind ik het dat ze dat besluit genomen heeft. Het boek zuigt mij nu al mee in het verhaal en complimenten voor Maroesja, die dusdanig beeldend weet te omschrijven, dat je gelijk in het verhaal zit en het boek zo gauw mogelijk uit wilt hebben. 
Diepe bewondering daarvoor. Maar ook dank voor de fijne samenwerking Maroesja, een artikel produceer je samen.


Wie had dat ooit gedacht toen ik als klein meisje aan de buis gekluisterd zat en zat te kijken naar mijn lievelingsserie? 

Als je het boek leest, dan zul je ondervinden dat Maroesja veel meer is en kan dan alleen Tika zijn uit de bekende TV-serie. Een veelzijdig en lief mens. Een mooi mens, met het hart op de goede plaats.

Voor wie het boek wil bestellen, het is verkrijgbaar via deze link

Wil je zelf ook een keer met jouw verhaal en jouw boek in het tijdschrift Mijn Geheim? Stuur mij dan een kort persbericht met je foto, je website, je telefoonnummer en de cover van je boek erbij. Ook al is het boek nog niet op de markt, de planning van Mijn Geheim loopt altijd voor. Houd het kort, krachtig en duidelijk en misschien neem ik dan wel contact met jou op voor een artikel in het blad! Persberichten mogen naar kiki (@) kikischeepens.nl.Copyright logo en afbeeldingen: Audax Publishing B.V. / Mijn Geheim
Copyright boek: Uitgeverij GiST / Maroesja Lacunes
Foto's Maroesja: Fred Baggen
 

Een reactie posten

My Instagram

Copyright © Organisatiebureau KVPS