Maria Genova - Strijden tegen cybercrime

Behalve journalist, spreker en schrijver, is Maria Genova (49) ook auteur van talloze boeken, waaronder 'Komt een vrouw bij de h @ cker', dat inmiddels zijn 20ste druk is ingegaan. Daarnaast ook auteur van onder andere 'Strafkind' en 'Man is stoer, vrouw is hoer'. Bovendien is Maria cybercrime-expert en daarom ga ik in deze aflevering van de Mooie Mensen® Podcast met haar in gesprek over onder andere haar meest recente boek 'Snel geleerd, slim online' (Uitgeverij Pepperbooks). 

Maar ja, ik heb zelf ook een boek uitgebracht over cybercrime, getiteld Sextortion Op het spoor, een wrede vorm van cybercrime. Dus als twee vrouwen met kennis op dat gebied met elkaar in gesprek gaan, dan krijg je een boeiende en inspirerende podcast. 

Waarom is het zo belangrijk om je bewust te zijn van de gevaren op het internet? Wat kun je doen om geen slachtoffer te worden van cybercrime?
Waar moet je op letten? 
Waarom is het belangrijk om altijd aangifte te doen?
En waarom is slachtoffer worden van sextortion of sexting zo ingrijpend?
Hoeveel schade kunnen loverboys aanrichten?
Wat doen zij vrouwen aan die gedwongen in de prostitutie werken?
Wat zijn DDOS-aanvallen eigenlijk?
Waarom moet je nooit zomaar een QR-code scannen?

Tal van deze onderwerpen komen aan bod in deze aflevering van de Mooie Mensen® Podcast. Voordat we er erg in hadden was deze opname voorbij, maar de goede herinneringen aan Maria blijven, want samen met haar hoop ik voor velen een inspirerende en waardevolle podcast te hebben gemaakt. Waarvoor dank Maria, je bent een mooi mens met een mooie missie. En ook dank voor de mooie give-away die jouw uitgever exclusief aanbiedt voor mijn nieuwsbriefabonnees. Superleuk!

Het is tevens een aangrijpende aflevering, want in deze podcast wordt ook gesproken over zelfdoding. Heb jij suïcidale gedachten of denk je over zelfmoord? Praat erover!

Voor Nederland:
Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie. Zij zijn 24/7 te bereiken via de chat of gratis via telefoonnummer 0800-0113.
Voor België:
Raadpleeg de Zelfmoordlijn. Vanuit België zijn zij 24/7 bereikbaar via telefoonnummer 1813.

Wil jij meer weten over Maria of haar inhuren als spreker? Bekijk dan haar website. Via de socials is Maria te vinden  op LinkedInInstagramTwitter en Facebook

En wil je nou zelf ook een keer te gast zijn in de Mooie Mensen® Podcast, of een aflevering sponsoren? Neem dan contact op met me via deze link.

Ik wens je heel veel kijk en/of luisterplezier. Wil je meer weten over wie ik ben en wat ik zoal doe? Neem dan een kijkje op mijn website FEACH® of die van de Mooie Mensen® Podcast. Schroom niet om contact met me op te nemen en word abonnee, want mijn podcasts maak ik gratis. Dus like, deel, abonneer en laat even weten wat je ervan vindt! Tot en met 31 oktober loopt er een mooie kortingsactie voor sponsors van mijn podcast, dus neem gerust contact met me op.

 

Een reactie posten

My Instagram

Copyright © Organisatiebureau KVPS