Vicky vluchtte uit een sekte


Vicky Bergman (53) werd 27 jaar lang seksueel misbruikt. Uiteindelijk wist zij op haar 30ste te ontsnappen uit een sekte. Het kostte haar 20 jaar om te herstellen van de gruwelijkheden die zij heeft meegemaakt en heeft moeten ondergaan. Onder de naam Lana B., publiceerde zij haar boek 'Doorbroken Taboes' (uitgeverij aquazz). Een bizar en weerzinwekkend verhaal, maar te belangrijk om te blijven delen. Kindermisbruik moet stoppen. Huiselijk geweld moet stoppen. En van kinderen blijf je af! Het boek van Vicky is te bestellen via deze link.

Nu zet Vicky zich in als hoopverlener. Met de Stichting Samen één Gorinchem biedt zij een luisterend oor aan anderen en helpt zij hen die het minder goed hebben. Daarnaast is zij verbonden aan Wij Zijn Mind.

Op zaterdag 8 september is Vicky als spreker te horen in The Colour Kitchen in Zuilen (Utrecht). Een gratis evenement inclusief lunch 'Ruimte voor herstel in de wijk'. Aanmelden is verplicht en kan via deze link.

De foto van Vicky die gebruikt is bij deze podcast is van Jerry van den Berg, van het project 'Giving depression a face'. Vicky is te vinden op Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn.

In Vicky's eigen woorden: "Er zijn stormen, maar na die stormen komt ook weer de zon tevoorschijn. En als er geen regenbuien en zon zouden zijn, dan zouden we ook geen schitterende regenbogen kunnen zien."

Een lange aflevering van de Mooie Mensen® Podcast, maar zeker de moeite waard om te luisteren. Ik geef mensen als Vicky graag een stem. Dank Vicky voor de fijne samenwerking, voor je oprechtheid en voor je openheid om te spreken over datgene wat jij hebt meegemaakt. Je bent een mooi mens en ik ben blij dat voor jou de zon weer is gaan schijnen.

Deze uitzending van de Mooie Mensen® Podcast is niet alleen te bekijken via YouTube, maar ook te luisteren via bijna alle grote podcastkanalen. Als je naar mijn website gaat kun je kiezen. Daar kun je ook andere afleveringen vinden of een aflevering downloaden, zodat je deze op een moment dat het jou uitkomt nog eens terug kunt luisteren of kijken.

Regelmatig zijn er exclusief voor nieuwsbriefabonnees mooie winacties. Abonneren kan via mijn website. En als je toch op mijn site bent ... mijn podcasts maak ik gratis. Waardeer jij mijn werk? Doneer, wordt sponsor, like en share dan deze aflevering en laat even weten wat je ervan vindt in de comments.

Voor meer informatie, voor het bestellen van mijn boek, mij inhuren als spreker, schrijver of vertrouwenspersoon, kijk op mooiemensenpodcast.nl en feach.nl.

 


 

Belangrijke noot:

In deze aflevering wordt gesproken over zelfdoding. Heb je suïcidale gedachten of hulp nodig? Aarzel niet en neem contact op met de hulplijnen! Praat erover. Voor Nederland: Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem, en 24 uur per dag. Chat via: www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.

Voor België: Heb je nood aan een gesprek, dan kan je gratis* en anoniem bellen met de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of chatten en mailen via www.zelfmoord1813.be (24/7) (*Gesprekken zijn enkel gratis vanuit België)


 

Een reactie posten

My Instagram

Copyright © Organisatiebureau KVPS