Er is één man schuldig ...


Vorige week had ik een oriënterend gesprek met mijn energieleverancier. Want ja, ook mijn contract loopt af in oktober. Een contract voor langere termijn afsluiten, zoals ik al sinds 1991 doe kan niet meer. "Dat komt omdat de prijzen de pan uitrijzen mevrouw." 

"Kunt u dan een schatting maken op basis van mijn verbruik van wat ik ongeveer zal gaan betalen vanaf oktober aan gas en stroom?"
"Het is moeilijk in te schatten, maar ga maar uit van het dubbele."

Een snelle rekensom leert mij dat ik dan ongeveer 720 euro per maand zal gaan betalen voor mijn gas en licht. Daar word ik niet vrolijk van en ik ben vast niet de enige. "Het is voor u niet leuk, maar voor mij als medewerker ook niet leuk om dat te moeten vertellen, maarja, we weten allemaal dat er maar één man schuldig is."

"O ja?", vraag ik quasi-verbaasd. "Ja, hij heeft de gaskraan dichtgedraaid." 
"O, dat is een gewaagde uitspraak meneer, want toen u het had over die ene man, dacht ik aan meerdere mensen dan degene die u nu beschuldigt."

Hij moet keihard lachen om mijn opmerking. Ik besluit er nog een tandje bovenop te doen. "Dat had u niet verwacht hè van een mevrouw die belt om navraag te doen over haar toekomstige energierekening? Zullen we de discussie aangaan of zullen we het houden bij mijn energierekening?" "Laten we dat laatste maar doen mevrouw." "Dat is goed, maar wist u dat er in Nederland ook een politicus is die in het Belang van Nederland al heel lang pleit voor het openen van de Groninger gaskraan én de Groningers ruimschoots wil compenseren? Dan is het hele probleem opgelost meneer!" En toen viel het gesprek even stil. 

Ik heb hem vriendelijk bedankt voor zijn tekst en uitleg, maar het zijn berichten waar je niet blij van wordt. 

Vervolgens lees ik vandaag dat de regering na de zomer een nieuwe permanente wet in wil voeren waarmee de regering extra bevoegdheden krijgt om de grondrechten van burgers te kunnen beperken.  

Evenals Belang van Nederland kies ik voor mijn vrijheid boven zo'n permanente wet. Die nog voor het eind van de zomer ingevoerd zou moeten worden. 

En dus ben ik nog meer dan ooit op zoek naar opdrachtgevers. Als alleenstaand ouder met een zoon die gaat studeren wordt het er door die hele algehele crisis in ons land er niet beter op. Maar ik vertrouw op de kracht van het goede en het positieve. Dus, zoek je een vertrouwenspersoon? Communicatiekanon? Iemand die jou kan helpen jezelf of je bedrijf nog beter te profileren op de socials? Neem even contact met me op. Je kunt ook als gast in mijn Mooie Mensen Podcast komen en op die manier de podcast sponsoren. Kom je niet als gast maar wil je wel een podcast sponsoren? Of een donatie doen? Ook dat kan. Dat is zelfs voordeliger dan 'gewoon' adverteren. 

Neem contact met me op voor de mogelijkheden of voor een gratis intakegesprek van een half uur. 

Vind je dit blog helemaal niks, kun je je er totaal niet in vinden? Ik ga uit van het  principe 'ik ben oké, dus jij bent oké'. Reageren mag, mits beschaafd, de polarisatie is al zo ver doorgedrongen in ons mooie kikkerland.

Spreekt dit blog je wel aan? Abonneer je dan vooral op mijn podcast. Want de kans bestaat dat ik binnenkort een politicus in mijn podcast te gast heb. In het Belang van Nederland. Heb je vragen voor hem, stuur ze via de mail en wellicht leg ik jouw vraag dan aan hem voor. Uiteraard zonder je naam te noemen, want ik ben en blijf tenslotte een vertrouwenspersoon.

Copyright foto: Wybren van Haga / BVNL


Een reactie posten

My Instagram

Copyright © Organisatiebureau KVPS