FEACH®, de 'E' van Embracement
´Always embrace the common humanity´ staat op één van de lintjes die vastgemaakt zijn aan deze bonbons. Daar zit een heel verhaal achter dat ik graag met je deel.

Ik kreeg ze van een mevrouw tijdens een netwerkbijeenkomst. Niet één, maar twee van deze cadeautjes. Ze gaf ze vanuit haar hart aan iedereen die aanwezig was. Zij vindt het namelijk verschrikkelijk dat er zoveel ellende en haat op de wereld is. De boosheid waarin mensen leven en vaak blijven hangen. Hoe herkenbaar! Dat vind ik ook en dat is één van de redenen dat ik FEACH® heb bedacht. Om anderen te helpen die te maken hebben met een destructief persoon. Op de werkvloer of in privéleven.

Bij het ontvangen moest ik voelen wat het met me deed toen ik ze kreeg. En wat voelde ik? Ik keek haar recht in haar ogen aan en zei: "Ik voel alleen maar liefde en warmte. En weet je wat ik nog meer voel?" "Nou?", vroeg ze. "Ik zou je eigenlijk een hele dikke kus willen geven omdat ik dit zo mooi vind."

Het tweede cadeautje was bedoeld om aan iemand anders te schenken met exact dezelfde vraag die zij mij stelde. En dus ging ik naar huis met twee zakjes met bonbons. Ik hoefde niet lang na te aan wie ik het zou schenken. Ik sprak af met een goede vriendin van me, legde haar dit mooie gebaar uit en overhandigde haar het pakketje. "Omdat ik van je hou en omdat je veel voor me betekent", zei ik erbij. Ze werd even stil. "Wat mooi, ik hou ook van jou. Ik waardeer dit. Echt heel bijzonder!"

Zomaar een klein gebaar aan een grote vriendin. Misschien wel omdat we allebei met onze benen op de grond blijven staan en altijd de mensheid respecteren en omarmen. Uit liefde, vanuit het hart.

Ik weet de naam niet meer van die mevrouw, maar wat een mooi gebaar, wat een mooi mens. Ik houd van mooie mensen, échte mensen, met het hart op de juiste plaats. Manipulators zijn er al genoeg op de wereld.

Daarom werk ik momenteel aan een nieuw project. Iets heel gaafs. Als je op de hoogte wilt blijven, abonneer je dan op mijn nieuwsbrief via deze link


(Illustratie gemaakt door Lodewijk Koster | Loko Cartoons)Een reactie posten

My Instagram

Copyright © Organisatiebureau KVPS