De BeelddenkerspodcastBeelddenkers, wat dat zijn beschrijft Natasja Esmeijer in haar boek ´Beelddenkers, als kwartjes vallen´. Over hoe moeilijk het kan zijn voor kinderen om hoogsensitief te zijn. Soms ook hoogbegaafd, niet altijd. Maar ook wat het met een kind doet als die kwartjes op hun plaats vallen. 

Natasja is behalve spreker en auteur, ook eigenaar van praktijk Beeldig Brein en gecertificeerd HSK-coach. Ik sprak uitgebreid met Natasja over hoe het huidige schoolsysteem totaal niet past bij de vele beelddenkers die ons land rijk is. Over hoe manipulerend en frustrerend het systeem voor deze kinderen is. Niet alleen hoogsensitieve kinderen lopen tegen het systeem aan. Ook als volwassene klopt het systeem vaak niet. Gewoon omdat je anders denkt, top-down in plaats van bottum-up en omdat je hersenen veel meer prikkels te verduren krijgen. Door de hooggevoeligheid. Je beleeft alles veel intenser en het empathisch vermogen is hoger dan dat van de gemiddelde mens. 


Na ons gesprek nodigde Natasja mij uit om gast te zijn in haar Beelddenkerspodcast. Om te praten over manipulatie, mijn boek Sextortion Op het spoor en de door mij ontwikkelde FEACH®-methode. We spraken niet alleen over manipulatie, maar ook onderwerpen als het onderwijs, huiselijk geweld en vergeven kwamen aan bod. En hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid.

Samen met Natasja is het een mooi en inspirerend gesprek geworden, dus ik ben heel benieuwd wat jij ervan vindt. Wie de nieuwe beelddenkerspodcast wil beluisteren, kan dat doen via deze link. Doen! Want er is een leuke winactie gekoppeld aan de opname. Als je liever een opname bekijkt, dan kan dat via mijn YouTube-kanaal. Doen! Want er is een leuke winactie gekoppeld aan de opname.

Nieuwsgierig geworden naar het boek van Natasja?
Het is te bestellen via haar website. Het boek 'Beelddenkers, als kwartjes vallen' is inmiddels ook vertaald in het Engels. En binnenkort publiceert Natasja haar derde boek. 

Natasja, dank je wel voor jouw gastvrijheid en de prettige samenwerking. Alle succes met het publiceren van jouw derde boek. Ik ben ervan overtuigd dat jij nog heel veel beelddenkers zal mogen gaan helpen. 


Natasja Esmeijer is te volgen via:
LinkedIn
Facebook
Instagram 

Natasja (of mijzelf) boeken als spreker kan via ZijSpreekt, hét sprekersbureau voor vrouwelijke sprekers. 


Waarschuwing: Heb je tijdens of na het beluisteren of bekijken van deze opname suïcidale gedachten? Neem altijd contact op met 113 Zelfmoordpreventie. Dat kan anoniem. Telefonisch bereikbaar via 113 of gratis via 0800-0113. Via de chat zijn zij 24 uur per dag bereikbaar via www.113.nl

(Copyright logo: Beeldig Brein)
(Copyright cover boek: Uitgeverij Boeklight / Natasja Esmeijer)
(Copyright foto Kiki: Van Zandt, cover Sextortion Op het spoor: Stefan Witte | Studio Stefan Witte)

Een reactie posten

My Instagram

Copyright © Organisatiebureau KVPS