Toxic: Zelfdoding (afl. 4)

(Copyright: Odysee | Café Weltschmerz)


In weer een nieuwe aflevering van Toxic van Café Weltschmerz, ging ik in gesprek met Drs. Johan de Korte, psycholoog. Johan is reeds eerder bij mij in de uitzending geweest om te spreken over meestermanipulators. Daarnaast is hij ook de voorwoordschrijver van mijn boek Sextortion Op het spoor.

In mijn boek komt het onderwerp suïcide aan bod. Omdat ik het belangrijk vind om dit thema uit de taboesfeer te halen. Bovendien maakte ik drie suïcides mee van zeer dichtbij. En dat in een periode van slechts vijf jaar en vijf maanden tijd. 

Ik weet waar ik over spreek als het gaat om suïcide. In deze aflevering van Toxic ga ik met Johan in gesprek over het verschil tussen suïcide en 'the cry for help'.  Bijna iedereen kent wel iemand die in zijn omgeving met zelfdoding te maken heeft (gehad). Zelfs koningin Máxima. 

Deze aflevering is een must-see voor mensen die een zelfdoding van dichtbij mee hebben gemaakt of voor mensen die iemand in hun omgeving kennen die kampt met suïcidale gedachten.

Wil jij weten waarom het zo belangrijk is om te spreken daarover? Wil jij weten waarom het zo essentieel is om te helen van diepe innerlijke pijn? Bekijk dan deze schokkende aflevering van Toxic via deze link. Overigens is de uitzending ook via de podcast te beluisteren. 

Als je op de hoogte wilt blijven van alles wat ik doe, zowel voor mijn FEACH®-methode en in mijn werk als schrijver en spreker, abonneer je dan op mijn nieuwsbrief via deze link.

Doen, want binnenkort verschijnen meer uitzendingen van Toxic, met mooie mensen die interessante dingen te vertellen hebben die iets bijdragen aan de maatschappij.

Heb je tijdens of na het zien van deze aflevering c.q. het lezen van dit blog behoefte aan een gesprek of hulp nodig? Aarzel niet en neem contact op met de hulplijnen!


Belangrijke mededeling:

Voor kijkers uit Nederland:

Praten over suïcidale gedachten kan anoniem, en 24 uur per dag. Chat via: www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.

Voor kijkers uit België:

Denk je aan zelfdoding en heb je nood aan een gesprek, dan kan je gratis* en anoniem bellen met de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 (24/7) of chatten en mailen via www.zelfmoord1813.be

(*Gesprekken zijn enkel gratis vanuit België)
Een reactie posten

My Instagram

Copyright © Organisatiebureau KVPS