Psychopathie zonder APK

Het is nauwelijks in een paar zinnen te beschrijven wat het met je doet zodra je erachter komt dat je te maken hebt gehad met psychopathie. Geen enkele psychopaat is hetzelfde en feitelijk is er sprake van een antisociale persoonlijkheidsstoornis. 

Niet zichtbaar aan de buitenkant, daardoor een zeer complexe materie.
Een stoornis die voor psychiaters al moeilijk te diagnosticeren is. Zoals ik ook besprak met Drs. psycholoog Johan de Korte in de uitzending 'Toxic: meester-manipulators' van Café Weltschmerz. Maar ook met Daan van Deursen in de uitzending van Café Weltschmerz 'Toxic: gaslighting'.

In mijn keynotes vergelijk ik het altijd als volgt:

Als je iemand ontmoet die lijdt aan psychopathie, dan lijkt het net of je instapt in een super-de-luxe auto. Wat je niet doorhebt, is dat je eigenlijk instapt in een auto die al jaren niet meer door de APK is gekomen, waardoor je onverzekerd rondrijdt. Wat nog gevaarlijker is, is dat de bestuurder zeer roekeloos is en in de ontwikkeling is blijven steken op het niveau van een kind van acht jaar oud.

Toch lukte het mij om in meer dan een paar zinnen te beschrijven wat dat nu juist met je doet. Over hoe destructief het is, hoe allesverwoestend. En ook hoe je niet doorhebt dat je misbruikt wordt, dat er gaslighting wordt toegepast en  emotionele chantage. Zo erg, dat je er bijna aan onderdoor kunt gaan. 

Ik omschrijf het aan de hand van storytelling in mijn boek Sextortion Op het spoor, om onder andere meer bekendheid te geven aan het destructieve web waarin je terecht kunt komen als je met psychopathie te maken krijgt. Om op een begrijpelijke manier uitleg te geven over deze materie. Want inzichten geven biedt soms perspectieven. Voor anderen die in hetzelfde schuitje zitten of hebben gezeten, zoals ik. Mijn motto met FEACH® is dan ook geworden dat je alles los moet laten wat je verdrietig maakt. Het werkt, het lukte mij ook.

Want vraag niet hoe, maar het lukte mij om te herstellen en dat gun ik iedereen die slachtoffer is (geworden) van een destructief persoon. Er kan niet genoeg over gesproken worden en daarom ga ik binnenkort in gesprek met een expert op dit gebied voor de show Toxic, van Café Weltschmerz*. Ik zeg nog niet wie mijn gast is, maar ik kijk er nu al naar uit. Waarmee ik tegelijkertijd wil aangeven dat alle gasten die ik ontvang in de studio van Café Weltschmerz bijzonder vind. Je moet het maar willen en durven. Respect daarvoor.

En nu, is het bijna de laatste dag dat je op mijn boek kunt stemmen voor The Indie Awards. Een literatuurprijs die in het leven is geroepen voor selfpublishing auteurs. Sextortion Op het spoor is genomineerd voor het meest leerzame boek van 2021 én voor het boek met de mooiste cover van 2021. Een boek, waarvoor ik toestemming kreeg van The Guillford Press om een quote van Dr. Robert Hare te mogen gebruiken op de achterflap en in het boek. Voor wie hem niet kent, hij is een Canadees Psychiater, de grondlegger van de Psychopathy Checklist- Revised (PCL-R). Een instrument voor professionals om hen te kunnen helpen psychopathie vast te kunnen stellen.Tot en met 28 februari 2022, 23.59 uur kun je je stem uitbrengen op mijn boek in deze twee categorieën. Ik zou het geweldig vinden als mijn boek op de shortlist terecht komt en jij kunt me daarbij helpen door jouw stem uit te brengen via deze site.


Dank je wel vast!
 (Copyright foto Kiki: Van Zandt | Copyright coverfoto boek: Studio Stefan Witte)


*Ps. Wil je op de hoogte blijven van alles van Café Weltschmerz?
Abonneer je dan op de nieuwsbrief via deze link.

Als je op de hoogte wilt blijven van alles wat ik schrijf, publiceer en doe, abonneer je dan op mijn nieuwsbrief via deze link.)

Een reactie posten

My Instagram

Copyright © Organisatiebureau KVPS