Jan Storms - Psychopathie (afl. 2)


 Onlangs interviewde ik voor Café Weltschmerz Jan Storms. Expert op het gebied van psychopathie. En auteur van de bestseller 'Destructieve relaties op de schop, psychopathie herkennen en hanteren'. Aan één gesprek hadden we niet genoeg. 

Ik vroeg Jan om nog een keer terug te komen naar de studio om verder te praten over het onderwerp, want er is nog te weinig kennis over psychopathie en ik vind dat die kennis wijds verspreid moet worden. Het is mooi om kennis te kunnen delen en deze aan een groot publiek te tonen. Voor het grotere geheel.

Tijdens deze uitzending las Jan een prachtig gedicht voor van Emily Dickinson: After great pain, a formal feeling comes. Hij schonk het mij na afloop. 
Wat een mooi en helder gesprek was dit weer. Eigenlijk moet je eerst aflevering 1 gezien hebben en daarna pas de tweede uitzending met Jan Storms bekijken of beluisteren.  

Wat mij voor altijd bij zal blijven is de puurheid van Jan als mens. Een mooi mens, die zich inzet voor het grotere geheel. Psychopaten zullen er altijd blijven in de samenleving, maar het herkennen en hanteren geeft al zoveel kracht. De kracht om door te gaan. Om je leven niet verder te laten vergallen door zo'n destructief mens, dat van binnen feitelijk leeg is. Een lege huls. Niets meer, niets minder.

En wat je moet doen als je te maken hebt met een psychopaat? Jan is daarover heel duidelijk. Daarom bedank ik jou Jan weer voor je komst naar de studio, voor het mooie gesprek en voor het gedicht dat jij mij schonk. Ik koester het, evenals de warme herinneringen aan de interviews die ik met je mocht doen.

Wil je meer weten over Jan Storms en zijn werk?
Bekijk dan deze link. Zijn boek is te bestellen via deze link.

Voor het bekijken of beluisteren van aflevering 1, klik je op deze link
Aflevering 2 is te bekijken of te beluisteren via deze link.

Ik wens je veel kijk- en/of luisterplezier, wijsheid en kracht.
Toxic is een mediaproductie van Café Weltschmerz waarin alles draait om het onderwerp manipulatie.
Presentatie: Kiki Scheepens, spreker, schrijver en auteur van het boek Sextortion Op het spoor. Tevens bedenker van de FEACH®-methode, voor als je te maken hebt met manipulatie. In privé of op het werk. Als je meer wilt weten of hulp nodig hebt, neem dan contact met me op of abonneer je op mijn nieuwsbrief.

Wil je zelf als expert aanschuiven in de studio van Café Weltschmerz?
Vul dan het contactformulier in en wie weet zit jij binnenkort bij mij aan tafel.
Een reactie posten

My Instagram

Copyright © Organisatiebureau KVPS