Vrouw in de media Award 2021

Het jaar eindige goed en het begint goed. Ik ben genomineerd voor de Vrouw in de Media Award 2021 regio Zuid-Holland. Eindelijk mag ik dit nieuws met heel de wereld delen.

De VIDM-Awards zijn in 2010 in het leven geroepen door Janneke van Heugten van het platform Vaker in de Media (VIDM) en Marga Miltenburg van ZijSpreekt, hét sprekersbureau met een groot bestand van deskundige vakvrouwen. Later is daar ook een regionale Vrouw in de Media Award aan toegevoegd en samen met nog vier anderen ben ik één van de genomineerden voor de regio Zuid-Holland.

Deze nominatie vervult mij met blijdschap en trots. Blijdschap voor mezelf, maar ook voor de andere genomineerden, daarom feliciteer ik hen ook ieder met hun nominatie. Terugkijkend op 2021 ben ik veelvuldig in de media geweest. Televisieoptredens bij Hart van Nederland, de 5 UUR Show en volop in de (landelijke) kranten, zoals De Telegraaf, Algemeen Dagblad, BN De Stem, De Gelderlander, De Stentor, De PZC, het Eindhovens Dagblad. Daarnaast zijn artikelen over mij en mijn boek gepubliceerd voor Publiekplein/RTV Oost, cybercrimeinfo.nl, het tijdschrift Mijn Geheim. Alsof dat nog niet genoeg is, waren er ook nog een aantal interviews voor diverse platforms.

En waarom? Omdat mijn boek Sextortion Op het spoor gebaseerd is op een grotendeels waargebeurd verhaal. Een schokkend verhaal over een wrede vorm van cybercrime, met een gruwelijke afloop. Maar ook over suïcides, victim blaming en emotionele manipulatie. Zowel in privé als op de werkvloer. Dat is het doel van mijn boek, om deze zaken uit de taboesfeer te halen. Inmiddels ben ik door schade en schande niet alleen wijs geworden, maar ook ervaringsdeskundig. En ik heb mijn leven terug na jaren van zwaar narcistisch misbruik.

Natuurlijk had ik gehoopt het afgelopen jaar meer te kunnen spreken over de allesvernietigende destructie van gaslighting en manipulatie, maar de crisis waarin wij ons begeven maakte dat nauwelijks mogelijk. Dat is jammer, want ik ben het levend bewijs dat het mogelijk is om te herstellen daarvan. Het is mij gelukt met de door mij ontwikkelde FEACH®-methode.


Dankbaar heb ik FEACH® het afgelopen jaar in kunnen zetten als inspiratiebron voor anderen, maar ook om slachtoffers te mogen helpen en ondersteunen in hun herstel. Het bieden van inzichten, biedt vaak perspectieven.

Daarom is het zo mooi dat de VIDM-Awards in het leven zijn geroepen. Wist je dat vrouwen het minst vaak voorkomen in de media als het gaat om verhalen over misdaad en geweld? Slechts 23 procent van de experts in het nieuws is vrouw. Daarom willen de organisatoren met de VIDM-Awards juist vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen. Zodat zij vaker zichtbaar in de media zijn en dat daardoor redacties aangemoedigd worden om hen vaker dat podium te bieden. 

Bij de voordracht van de nominaties is gekeken naar de vrouwen die regelmatig en/of op indrukwekkende wijze in beeld waren in 2021. Gelet op de opsomming die ik hierboven in dit blog vermeldde, ben ik natuurlijk ontzettend blij met deze nominatie. Want als ik iets heb geleerd, dan is het om nooit op te geven als je slachtoffer bent geworden van ernstige manipulatie. En dat de kracht om daar bovenop te komen in jezelf zit. Dat heeft alles te maken met de veerkracht van het brein, maar een mens is vaak sterker dan hij denkt te zijn.
Manipulatie is even oud als de mensheid. Soms neemt het misdadige vormen aan. Alleen heb je het vaak pas door als je er middenin zit of net aan ontsnapt bent. Het is moeilijk uit te leggen aan omstanders wat er is gebeurd, laat staan dat zij geloven dat het is gebeurd. Een meestermanipulator lijkt namelijk voor de buitenwereld leuk, aardig en betrokken. Diep van binnen is het een leeg hol, zonder empathie voor anderen. Een monster dat zijn slachtoffer zorgvuldig heeft uitgekozen en er vaak in slaagt om hem of haar af te zonderen van zijn of haar familie en dierbaren. Dat laatste is bij mij niet gelukt. Ik was sterker dan het kwaad. Ik geloof juist altijd in verbinding en liefde. Wat heel frustrerend kan zijn voor iemand die nooit echt liefde heeft gekend, laat staan van zichzelf heeft leren houden. Daar schrijf en spreek ik over.

En toch geloof ik nog altijd in het goede van de mens. En dat als je geeft vanuit je hart, dat je die liefde overdraagt op anderen. Ik weiger om te leven in boosheid en met haatgevoelens. Daarom is voor mij 'vergeving' het sleutelwoord als het gaat om échte liefde.

Dat wetende geeft mij een gevoel van innerlijke rijkdom. Mogelijk heeft mijn winnaarsmentaliteit me geholpen om te herstellen en om uiteindelijk mijn boek Sextortion Op het spoor uit te brengen. Daarom ben ik vereerd dat ik tot de genomineerden behoor van de VIDM-Awards 2021 voor de regio Zuid-Holland. Winnen zou natuurlijk wel een grote kroon op het werk zijn. Want zo kijk ik naar mijn boek en naar mijn vak als schrijver en spreker. En daar heb ik de afgelopen twee jaar heel veel kilometers voor moeten maken, maar die wil ik ook kunnen blijven maken in de toekomst. Want ik laat me door niets of niemand meer manipuleren, die tijd is voorbij. Niemand heeft het recht om een ander meedogenloos voor de gek te houden en te gebruiken voor het eigen gewin. 

Ik gun het de andere genomineerden ook om te winnen, ik kan goed tegen mijn verlies, maar winnen van deze regionale VIDM-Award zou wel heel gaaf zijn. Dus: voel je niet verplicht om op mij te stemmen, niets moet, maar het mag wel. Ik krijg niet te zien wie wel of niet op mij stemt, dus voel je vrij om te stemmen op wie je wilt. Stemmen kan vanaf nu via deze link (even naar beneden scrollen a.u.b.).

Met dank aan Vaker in de Media en ZijSpreekt, ook voor het gebruik van de logo's.

Copyright foto's Kiki: Claudia Broekhoff
Overigen: De Telegraaf, Algemeen Dagblad, Hart van Nederland/SBS6


 

1 opmerking :

 1. Diepe bewondering voor Kiki.
  Is hersteld door haar innerlijke kracht en zoveel wilt betekenen voor haar medemens.
  Hoe mooi is dit!!
  Wat een mooi en krachtige mens.
  Uiteraard verdient Kiki deze nominatie en wens haar zoveel geluk en liefde!!

  Wat ben ik trots op haar!!


  BeantwoordenVerwijderen

My Instagram

Copyright © Organisatiebureau KVPS