VIDM Award 2021: Positieve explosie


Nadat ik op 3 januari jl. mijn nominatie bekend mocht maken voor de Vrouw in de Media Award 2021, regio Zuid-Holland, ontstond de werkweek daaropvolgend een heuse explosie:

  • mijn mailbox ontplofte;
  • de tags waren niet te tellen op de socials;
  • -tig LinkedIn-berichten;
  • Instagram explodeerde; en
  • mijn telefoon stond roodgloeiend.

Ongekend wat me overkomt en ik doe mijn best om iedereen te antwoorden, maar ik kom er gewoonweg niet aan toe. Maar hey, het zijn 'positieve explosies'. Positieve energie en het geeft mij alleen maar meer kracht en steun om vooral door te gaan met hetgeen waar ik mee bezig ben. Ik waardeer alle positieve reacties en stemmen ontzettend.

Want ik doe niets liever dan spreken en schrijven over manipulatie. En slachtoffers bijstaan die middenin een destructieve relatie zitten of daar net uit ontsnapt zijn. O ja, en ook nog interviews houden en uitwerken voor het tijdschrift Mijn Geheim waar ik voor schrijf, mijn huis schoonmaken, mijn hond TLC geven en last but not least: quality time met mijn zoon en familie doorbrengen.

 

De meeste van mijn vrienden, bekenden en netwerk begrijpen wel dat een reactie soms even wat langer duurt, of dat ik gewoonweg geen tijd heb om te reageren. Laat staan terug te mailen of te bellen.

Het is geen onwil, maar als ik écht geen tijd heb, dan heb ik gewoon écht geen tijd. En dan toch ... komen soms negatieve explosies over me heen. De manipulaties waarover ik spreek. Van het soort waar ik inmiddels wars van ben geworden en waar ik me acht keer niks van aantrek.

Om de bewustwording te vergroten van manipulatie en hoe je daar met FEACH®, de door mij ontwikkelde methode mee om kunt gaan, zal ik je een voorbeeld geven.

Dinsdag 4 januari, een mail. "Hi Kiek, Ik dacht laat ik maar eens even mailen, want ik heb nog geen enkele reactie op mijn kerstkaart gehad van jou! Dat valt me zwaar tegen van je!"

Vooral dat uitroepteken aan het eind van de zinnen, kriebels krijg ik ervan. En het klopt. Ik stuur al jaren geen kerstkaarten meer, maar investeer in goede doelen. De afzender weet dat ook al jaren, maar toch, voelt zij zich geroepen om mij dit bericht te sturen. Meestal bedank ik iedereen persoonlijk voor een ontvangen kerstkaart en wens het beste voor het nieuwe jaar. Dat stond dit jaar ook op mijn 'things-to-do'-lijstje, maar het was er nog niet van gekomen. Vroeger kon ik me daar heel rot over voelen, maar nu laat ik alles los wat me droevig maakt of wat me geen positieve energie geeft.

Omdat:
  • de afzender weet niet hoe het met me gaat;
  • het was pas 4 januari en de ander heeft geen inzage in mijn agenda;
  • het is gewoon megadruk als je genomineerd bent voor de VIDM Award 2021;
  • ik denk op 360 dagen van het jaar aan anderen, nu even niet; en
  • ik houd niet van uitroeptekens.
Dus ik laat het hierbij. Ik hoef me niet te verantwoorden en voor mij hangt een vriendschap niet af van het wel of niet versturen van een kerstkaart met dito groet. 'Meer te doen!' (MTD), denk ik bij mezelf. In plaats van dat de afzender nu eerlijk vraagt of alles oké is, of ik de kerstkaart heb ontvangen, of dat het allemaal wel goed gaat hier, maar nee ... 'zij' heeft nog geen antwoord ontvangen van mij. Dus dat is het feitelijk. Zij wil aandacht en projecteert het gebrek daaraan op mij. Even lekker touwtje trekken en het ongenoegen op zo'n manier uiten. Alleen om het feit dat ik blijkbaar niet snel genoeg gereageerd heb.

Om een antwoord op een kerstkaart, terwijl de evenementenbranche plat ligt, de horeca en andere ondernemers het water aan de lippen staat en de wereld op zijn kop staat door een pandemie. 'MTD', denk ik nogmaals en laat het gaan. Gewoon geen zin om me door dit soort negatieve explosies mee te laten sleuren in een neerwaartse spiraal. Ik zou wel gek zijn, MTD.

Want ik had meer te doen. Zo vond er een leuk interview plaats met de lokale Hoeksche Waardse krant dat op zeer korte termijn wordt gepubliceerd. En volgde een uitnodiging voor een radio-interview binnenkort. Het kost tijd en voorbereiding, maar dat wil de afzender van de kerstkaart nog steeds niet snappen. Jammer dan, MTD.

Ik richt me op het positieve. Altijd. Want hoe gaaf is het om genomineerd te zijn voor de Vrouw in de Media Award 2021, regio Zuid-Holland? Het geeft de kans om vrouwen vaker aan het woord te laten in de media. Want het percentage vrouwelijke sprekers is nog altijd beduidend minder dan het aantal mannen in de media. Zeker als het gaat om onderwerpen als cybercrime en geweld. 'Mijn onderwerpen', want ik kan je alles vertellen over de gevaren en destructie van sextortion, maar ook over partnergeweld, geestelijke manipulatie en gaslighting. Evengoed vormen van geweld, al zijn ze lang niet altijd zichtbaar, maar met verstrekkende gevolgen voor de slachtoffers. Ik was er ooit één van, maar nu niet meer. Ik heb mijn lessen geleerd, heb geaccepteerd wat mij is overkomen en kijk vooruit. Ik omarm alles en iedereen die me dierbaar is en leef vooral mijn eigen leven. Als ik dat niet zou doen, dan had ik jaren terug al geen leven meer gehad en daarom FEACH® ik. Dat zouden meer mensen moeten doen. Het maakt je leven zoveel mooier en rijker. En juist daarom wil ik daar meer en vaker over spreken. Zorg dat je in elk geval al het negatieve links laat liggen en focus op wat voor jou belangrijk is. En herhaal: MTD!

Ik hoop dat je mij die ruimte en tijd geeft en zo niet, dan is het ook oké. Laat de mensen om wie je geeft vooral vrij. Als je nog niet gestemd hebt, stem dan op mij via Mediaplatform VIDM (regionaal, Zuid-Holland, Kiki Scheepens). Laat maar een grote positieve explosie los op organisatoren VIDM en ZijSpreekt, dat vinden ze vast leuk!

Ik wens je een fijne dag en richt deze vooral in met datgene waar jij je goed bij voelt! En FEACH®, dat staat voor:

Forces Embracement Acceptation Combat Happiness

Copyright foto's: Van Zandt

Copyright logo's: VIDM en ZijSpreekt

Foto FEACH®:
Alessio Kelder | Alesis Fotografie

Copyright coverfoto van mijn boek Sextortion Op het spoor:
Studio Stefan Witte


Op de hoogte blijven?

Volg mijn nieuwsbrieven via FEACH® en/of via LinkedIn Een reactie posten

My Instagram

Copyright © Organisatiebureau KVPS