VIDM Awards 2021 in de Hoeksche Waard


Door mijn nominatie voor de Vrouw in de Media Award 2021, regio Zuid-Holland, verscheen deze week een mooi artikel in het Kompas, editie Hoeksche Waard.


Een mooi gesprek met Arie Pieters (zelf ook schrijver), over waarom de VIDM-Awards in het leven zijn geroepen en het belang daarvan, over mijn boek Sextortion Op het spoor en over de door mij ontwikkelde FEACH®-methode. Om slachtoffers van manipulatie, emotionele chantage en gaslighting en partnergeweld te ondersteunen.


Veelal heb je dan te maken gehad met narcistisch misbruik en intimidatie en daarom is FEACH® een methode om te laten zien 'Kijk, zo kan het ook'. Daar spreek ik over. Het is belangrijk om te spreken, zodat je zaken uit de taboesfeer kunt halen. Het is mij gelukt na jaren gebukt te zijn gegaan onder narcistisch misbruik.


Kijk maar naar wat er bij The Voice of Holland is gebeurd en gaande is. Al weten wij nog lang niet alles en zal de onderste steen boven moeten komen. Wat krachtig en dapper dat al die vrouwen van zich hebben laten horen. Diep respect daarvoor, want de drempel om naar buiten te reden met je verhaal heeft een orde van grootte als de Mount Everest.


En zo goed dat het programma BOOS tot stand is gekomen. De intimidaties, het victim blaming en het gebrek aan empathie bij sommigen ... écht, er is nog zoveel te doen. Toevallig sprak ik daar vanmorgen nog over met Kim van Grunsven, die mij interviewde voor haar podcast 'Done with breadcrumbs' (binnenkort online). Om dit soort misstanden tegen te gaan, er te zijn voor slachtoffers. Als ervaringsdeskundige, daar draag ik graag mijn steen aan bij, dus als je wilt, stem op mij voor Zuid-Holland via deze link.
En als je je stem op mij uitbrengt, vergeet dan ook niet te stemmen op de landelijk genomineerden en voor de ´you go girl awards´, want wij vrouwen moeten ons laten horen! En dat kan alleen als we onze stem openlijk kunnen laten horen in de media, voor een groot publiek.


Deze prijs is in het leven geroepen door:

Mediaplatform Vaker in de Media en ZijSpreekt.


Copyright afbeelding:

Mediacentrum Groot Hellevoet / Fotograaf Arie Pieters


 

Een reactie posten

My Instagram

Copyright © Organisatiebureau KVPS