RTV Albrandswaard: Live op de radio


Wat een gezellige 'Goedemorgen Albrandswaard' was dat op zondag 23 januari 2022. Onder het genot van een kopje koffie, nam ik plaats achter de studiotafels van RTV Albrandswaard. Een mooi gesprek volgde met presentator Kees Spronk en geluidsman Albert-Jan. Een soort 'thuiswedstrijdje', want de Albrandswaard ligt in mijn voortuin, net als het Feyenoordstadion zeg maar. 

De aanleiding hiervoor was mijn nominatie voor de Vrouw in de Media Award 2021, regio Zuid-Holland, maar we spraken natuurlijk ook over mijn boek, sextortion, victim blaming en manipulatie.

Tevoren mocht ik wat nummers noemen die ik mooi vind. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. 'Hart van mijn gevoel' van De kast, 'I'm still standing van Elton John, mijn lijflied. En als afsluiter natuurlijk 'You never walk alone', de Lee Towers versie uiteraard. Hoe toepasselijk bij de hashtag #jebentnietalleen, voor slachtoffers van huiselijk geweld. 

Tijdens dit interview heb ik ook voor het eerst een situatie uit het boek verteld over dierenmishandeling. In het boek is dit gedeelte gefingeerd, maar wel écht gebeurd. Tijdens de uitzending vertel ik hoe schokkend de werkelijkheid over deze passage in mijn boek in elkaar zat.

Ik kijk terug op een mooi interview in een prachtig pand. Of liever, een prettig gesprek met Kees. En ik betrapte mezelf erop dat toen ik de uitzending terugluisterde, dat diep van binnen nog 'Rotterdamse Roots' in mij zitten. Getuige mijn Rotterdamse accentje af en toe. Wat het gesprek tegelijkertijd ook écht maakte, maarja, zo gaat dat onder Rotterdammers.  


Bedankt Kees, Albert-Jan en Nelleke, ik kom graag nog eens terug. 

RTV Albrandswaard is te volgen via 107.1 FM, LinkedIn, Facebook, Instagram en YouTube. En het station heeft zelfs een eigen krant:De uitzending is terug te luisteren via deze link.

En als je nog niet op mij hebt gestemd voor de Vrouw in de Media Award 2021, regio Zuid-Holland, doe dat dan voor 28 januari 2022 via deze link. 
(Copyright Krant: RTV Albrandswaard)

Een reactie posten

My Instagram

Copyright © Organisatiebureau KVPS