Warm kunstjeIk? Ik kan ervoor zorgen:
- dat een man een vrouw wordt;
- dat een konijn in een chinchilla verandert; 
- dat je ineens tien jaar jonger wordt;
- dat je een tandpasta-smile hebt in plaats van twee missende voortanden; en
- dat je in een appartementje woont in plaats van in een doorzonwoning.

Hoe? Ik voer goede gesprekken met mensen en zet deze om in verhalen. Het woord 'interview' past niet bij mij als schrijver. Dat klinkt veel te klinisch, veel te onpersoonlijk. Ik houd van mensen en van hun persoonlijke stories.

Of je nou knap bent, lelijk, dik, dun, rijk of arm, ik geloof in mensen.
Dus nee, ik ben geen arts, geen tovenaar, geen fantast, ik ben schrijver. 
Een artiest met woorden zeg maar. Zelfgefabriceerd, maar wel echt. En oprecht.

Ooit zei iemand mij, dat je geen enkele journalist kunt vertrouwen. Jeweetwel, zo'n persoon in je omgeving die de heks uit Sneeuwwitje had kunnen zijn en die later in een draak verandert. Ik geloof allang niet meer in sprookjes, maar van alle journalisten die ik heb mogen ontmoeten heeft geen van hen mijn vertrouwen geschonden. Maar goed, ik ben geen journalist. Heb geen school voor de journalistiek gevolgd, maar ik weet wel hoe het werkt. 

Hoe mooi is het als je een gevoel vanuit je hoofd kunt toevoegen aan de pen van je inkt en vervolgens komt daar een oprecht verhaal uit voort? Inkt ja, boomer dat ik ben. Uiteindelijk typ ik alles en zie het verwoord op mijn scherm. 
Geschreven tekst is dan niet langer een fabricage maar een creatie. Een verwording van mijn creativiteit. Niet te stuiten. Vandaar dat kladblokje dat steevast in mijn tas zit en dat ik nooit gebruik. Ik onthoud het toch wel, maar stel je voor ...

Gek? Nee, tikje apart en eigenzinnig. Aanpakken. Mijn stijl, mijn werkwijze, gewoon zoals ik ben. Geen fratsen, geen geneuzel, openheid en eerlijkheid, dan ontstaan de mooiste artikelen. En tuurlijk maak ik van jouw zus een broer als jij niet wilt dat iemand jou herkent in een artikel. Geen probleem om van die beren die jij op de weg ziet bortokken te maken. Wat jij wilt. Zolang we maar bij de kern blijven. Dat waar het om draait. Puurheid, vanuit het hart. Waarheid uit het leven gegrepen. 

Voor mij eervol en waardevol. Na jarenlang meer dan 10.000 voeten te hebben behandeld in mijn pedicurepraktijk, nog eens duizenden Birkenstockslippers te hebben verkocht, heb ik drie keer zoveel persoonlijke verhalen van mensen gehoord. Gehoord en opgeslagen, meer niet. Wat iemand mij vertelt blijft bij mij.

Tenzij:

- jij graag een goed gesprek met mij wilt voeren;
- jij mij je vertrouwen schenkt om er een goed artikel van te maken;
- jij tevoren uiteraard de tekst in mag zien; en
- jij mij toestemming geeft om iets te kunnen doen met jouw verhaal. Of niet.

Durf jij het aan? Ik wel!

Gezocht:
Mensen (m/v) van achttien jaar en ouder die mij hun persoonlijke verhaal willen vertellen zodat ik ons goede gesprek om kan zetten in woorden. Misschien publiceren, maar nooit zonder jouw toestemming en inzage vooraf.
Een warm kunstje voor mij. Warm ja, want ik houd niet van koude kunstjes, ik ben immers geen schaatser, begeef me niet op glad ijs. Schrijver vanuit het hart.

Meer weten?  
Stuur me een DM of een mail (kiki@kikischeepens.nl) of vul het contactformulier in op één van mijn sites. Vermeld daarbij je voor- en achternaam, je telefoonnummer en wanneer ik jou het best kan bereiken.
Dan bel ik jou terug. Beloofd! 

(copyright foto: Alessio Kelder | Alesis fotografie)
 

Een reactie posten

My Instagram

Copyright © Organisatiebureau KVPS