Mijn Geheim

 


"Iedereen heeft geheimen, vertel me het jouwe!"
"Sorry Frank, ik heb geen geheimen."

Een stukje uit een gesprek dat ik had met Frank M. Ahearn, the blackmailexpert uit de USA. Heeft iedereen geheimen? Ik kan alleen voor mezelf spreken. 

Ik heb geen geheimen. Ja, er zijn zaken die ik voor mezelf houd, die ik niet met iedereen deel, maar wel met sommigen. Echt geheimen? Nee, niet meer.

Ooit had ik een geheim. Iets dat niemand mocht weten. Waarover ik met bijna niemand durfde te spreken. Uit angst. En schaamte. Ook omdat ik anderen wilde beschermen. "Als ik mijn mond houd, komt het nooit uit, dan zal niemand het ooit weten ook!", dacht ik toen nog.

Totdat ik door de jaren heen merkte dat het opkroppen van mijn gevoelens, het juist niet delen van 'mijn geheim', me sloopte. Het maakte een wrak van me. 

Er was een tijd dat ik dacht dat ik de liefde van mijn leven verloren was door suïcide. Niet begrijpend waarom startte ik mijn eigen zoektocht naar de mogelijke oorzaken van zijn dood. Ontredderd, verscheurd van verdriet. In de tussentijd runde ik mijn zaak, zorgde voor mijn zoon, mijn hond, tot die ene dag.

De dag waarop ik een dolk in mijn rug kreeg, een mes in mijn hart, een paar boksstoten tegen mijn hoofd, volledig onderuit geschopt werd en bijna een hartaanval kreeg. In een psychische schok raakte ik, waarna ik mezelf letterlijk opveegde van de vloer. Nooit eerder heb ik me zo vernederd en belazerd gevoeld en tegelijkertijd zo intens verdrietig. 

Ik besloot alles op te schrijven wat ik dacht, voelde, wat gebeurde en vooral het 'hoe en het waarom'. Dat resulteerde in een boekwerk van ruim 500 pagina's. Ik stopte het in mijn digitale archief. Jaren verstreken en steeds vaker kwam het onderwerp 'sextortion' in de media. Alsook berichten over suïcide en victim blaming. De worsteling die ik zag bij hen die het overkomen is, slachtoffers en nabestaanden van suïcidanten. Mensen verscheurd van verdriet, levens kapotgemaakt. 

Niet alleen daardoor, er kwamen mensen op mijn pad met persoonlijkheidsstoornissen. Mensen die slachtoffer waren van hen die lijden aan één of meerdere persoonlijkheidsstoornissen. Ik herkende ze, ik voelde het direct. 'Hier moet ik iets mee doen', besloot ik. 

Zwijgen was niet langer een optie. Als ik iets wil bijdragen aan de maatschappij, daadwerkelijk iets wil betekenen voor anderen, dan zou ik met mijn geheim naar buiten moeten treden. Het archief trok ik open, schreef, herschreef, schrapte, vulde aan en veranderde. Ik koos Engeland als achtergrondland voor mijn boek. Zocht naar andere namen, plaatsen, veranderde sommige situaties, herschreef zaken opdat het doel van het publiceren van mijn boek behaald zou worden en zeker niet om anderen te kwetsen. Sextortion Op het spoor werd de titel van mijn boek.

Juist om inzichten te verschaffen over hoe het kan zijn als je door een hel gaat van gaslighting, overspel, suïcides, sextortion, victim blaming en slachtoffer bent of bent geweest van iemand met een persoonlijkheidsstoornis. 

Slachtoffer worden is iets dat je overkomt, slachtoffer blijven is een keuze. Niet voor iedereen. Sommige mensen zijn zo zwaar getraumatiseerd dat zij hierin haast geen keuze meer lijken te hebben. Anderen willen geen slachtoffer blijven, maar weten niet hoe ze zich daaruit moeten vechten. Daarom bedacht ik FEACH®. De methode die ik zelf heb ontwikkeld om vooral te leven. Maar dan zonder mijn geheim voor eeuwig met me mee te moeten dragen. Want wat een last was dat. Bijna ondraaglijk.

En toen kwam mijn boek uit: Sextortion Op het spoor. Ik ben dankbaar dat diverse media me benaderd hebben om er iets over te vertellen. Ik ben geheeld, ik spreek nu voor anderen. Om mensen te inspireren. FEACH® heeft me ook geholpen om alle bedreigingen, stalking en neprecensies over mijn boek naast me neer te leggen. Het is loos, ik kan er niets mee, maak van jouw probleem niet het mijne.

Via een collega-auteur nam journaliste/auteur Femke Hagens contact met mij op voor een interview met het blad 'Mijn Geheim'. Op 24 augustus jl. kwam het blad uit met maar liefst zes pagina's erin over mijn boek. Inclusief een winactie. 

Ik ben Femke dankbaar voor het fijne gesprek dat we hadden voorafgaand aan het interview en het contact daarna. Respectvol en met verdieping. Niet alleen in mijn verhaal, maar ook in mij als mens. De samenwerking was buitengewoon goed en mooi.

Wil je het hele artikel lezen? Koop dan het blad 'Mijn Geheim' voor maar € 2.39. Het ligt nu in de winkels. Overigens heeft Mijn Geheim nu een speciale jubileum-aanbieding vanwege het 45-jarig bestaan van het blad. Met een mooi welkomstgeschenk erbij. Leuk en makkelijk, want dan ligt het elke week als eerste op jouw deurmat en hoef je er nooit meer de deur voor uit. Nuurlijk kun je meedoen aan de winactie die speciaal hiervoor is opgezet. Vooral doen!

Als je niet kunt wachten of als je niet gewonnen hebt: mijn boek is te bestellen via mijn website


Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113 

Met dank aan:
Mijn Geheim
Femke Hagens
Fotograaf Claudia Broekhoff, Breda
Copyright cover Sextortion Op het spoor: Stefan Witte | Beeldloods
Copyright afbeelding: Mijn Geheim

Een reactie posten

My Instagram

Copyright © Organisatiebureau KVPS