Inntel Hotels Rotterdam Centre


Aan de oevers van De Maas, hartje Rotterdam zie je mij hier op deze foto. Met een uitzicht van heb ik jou daar. You will be surprised! 
Waar een Panoramakamer in Inntel Hotels Rotterdam Centre al niet goed voor is. Het is een beleving om hier te verblijven. Een way of life. Beschreven in mijn boek Sextortion Op het spoor, waar de hoofdpersoon uit mijn boek op zoek was naar een hotel in Rotterdam, maar in werkelijkheid een parel in het centrum van Rotterdam.    

"Gaaaaf", riep fotografe Claudia toen ik haar vertelde dat ik op uitnodiging van Inntel Hotels Rotterdam Centre een fotoshoot mocht doen voor mijn boek. Aan de andere voet van de Erasmusbrug ligt de Rechtbank Rotterdam. Ik verkreeg toestemming om deze rechtbank te gebruiken als een locatie in mijn boek. De zitting van de omvangrijke sextortionzaak die ik in mijn boek omschrijf heeft zogenaamd plaatsgehad in Rotterdam. 

Een zaak die alleen maar verliezers kent. Tal van slachtoffers die de moed en de kracht hadden om aangifte te doen van sextortion. Anderzijds een aanzienlijk groter aantal slachfoffers dat destijds niet durfde. Uit angst, schaamte, reputatieverlies, afschuwwekkend. Bijzonder pijnlijk was het om aan de kant van de slachtoffers te zitten in de rechtszaal. Om de officier van justitie te horen spreken en de verweren van de advocaten te beluisteren. En de drie rechters, want het was een meervoudige strafkamer. Met geen pen te beschrijven wat ik toen voelde? Toch wel, want dat heb ik voor eeuwig vastgelegd in mijn boek. 

In het boek vertrekt de hoofdpersoon na de zitting naar Inntel Hotels Rotterdam Centre. Dat ligt dichtbij de rechtbank en niet ver van Rotterdam The Hague City Airport. Een glas wijn drinken in Brasserie Water, ontspannen in je eigen sauna en jacuzzi, roomservice, het kan allemaal in dit hotel. Water beweegt, verfrist en ontspant. Dat is wat dit hotel uitstraalt en wat het met mensen doet. Met dank aan de staf. Alleen al de wanden en de vloerbedekking zijn een lust voor het oog.  Ook een toplocatie voor vergaderingen, congressen en hybride evenementen. Dat alles in een rustgevende en tegelijkertijd trendy en sprankelende omgeving. Voor een weekendje weg, een huwelijksfeest, of gewoon om even te relaxen. 

In werkelijkheid reed ik die avond na de zitting met een vriendin terug naar huis. Volledig leeggezogen door emoties en verdriet. Onze zoon wist niet beter of dat zijn mama die dag naar een vakbeurs moest ver weg. Braaf antwoordde ik dat ik een leuke dag had gehad en dat alles goed was gegaan. Pas toen ik zijn slaapkamerlampje uit had gedaan en ik zeker wist dat hij sliep kwamen de tranen. Niemand mocht mij horen huilen toen.  

En nu, was ik samen met mijn jeugdvriendin Claudia Broekhoff te gast voor de fotoshoot. De vette file op de A16 was direct vergeten toen we op het terras van een kopje koffie genoten, ons aangeboden door de directie. We mochten van zoveel ruimtes en kamers gebruik maken, dat we niet eens toegekomen zijn aan alles wat we die dag in gedachten hadden. Kwam dat door de ambiance van het hotel, de verscheidenheid aan uitzichten over Rotterdam, door de gezelligheid of door al deze factoren? Ik denk het laatste. 

Aan het eind van de dag praatten Claudia en ik nog even na op het terras van het hotel met uitzicht op de Leuvehaven. We konden niet anders concluderen dan dat het een fantastische dag was, dat de gastvrijheid van het hotel een dikke tien verdient en dat we graag nog eens terugkomen. Al had ik al eens overnacht hier, samen met de 'Jack' uit mijn boek. 

Het was voor mij niet mijn eerste fotoshoot, voor Claudia ook niet. Zij is al heel wat jaar beroepsfotograaf ik al sinds 1987 amateur-fotomodel. Het was wel voor de eerste keer een samenwerking met Claudia en daar ben ik haar dankbaar voor. Oog voor detail had ze vroeger al, dat komt extra tot uiting als je de foto's ziet. Veel gelachen hebben we deze dag. De tijd van dagenlang in stilte huilen is gelukkig voorbij. Ik straal weer en ik zwijg niet meer. Ik heb mezelf weer teruggevonden, good old Kiki.

De zon maakte het deze dag af. We keken onze ogen uit vanaf het balkon van de Skybar bij Hotel Inntel Hotels Rotterdam Centre. Ik leef, Rotterdam leeft, Inntel Hotels/Mainport by Inntel Rotterdam bruist. Weten is ondervinden, beleven, boeken! Doen! Meer dan de moeite waard. Bij twijfel .... kijk even bij de 'secret deal', aanrader! Met dank aan Mark Naber, Kristian Kabbedijk en alle medewerkers van Inntel Hotels Rotterdam Centre voor de gastvrijheid. 

Hier een klein stukje tekst uit mijn boek: 

"Dames en heren, geachte aanwezigen", hoorden ze de rechter zeggen, "dit gedeelte van de zitting zal om privacyredenen achter gesloten deuren plaatsvinden. Ik wil alle verslaggevers, journalisten en andere persmedewerkers verzoeken de zitting voor enige tijd te verlaten. Daarna zullen wij even een korte pauze inlassen, waarna u allen weer toegang heeft tot de zitting." 

Er ontstond rumoer in de zaal. Dat was niet zozeer vanwege het gepraat van mensen, maar door het verschuiven van vele stoelen. Liv observeerde hoe het gehele vak aan de rechterkant van de zaal leegstroomde en boven haar hoorden ze op de publieke tribune gestommel en gebonk van mensen die de zaal verlieten. Na het sein van de bode, dat iedereen die de zaal had moeten verlaten ook daadwerkelijk weg was zei de officier van justitie: "En dan vervolgen we nu de zitting met zaaknummer 77, de zaak waarin de 51-jarige J.W. slachtoffer is geworden van sextortion door middel van chantage via app en skype en die in totaal een bedrag van 20.000 pond heeft betaald na te zijn bedreigd en afgeperst door verdachten. Het slachtoffer heeft geen aangifte gedaan, maar is daartoe niet meer in staat geweest omdat hij zelfmoord heeft gepleegd. Wij achten de verdachten daarom voor de volle verantwoordelijkheid schuldig aan hetgeen hen ten laste is gelegd.”

Meer lezen? Mijn boek Sextortion Op het spoor is te bestellen via deze link


Heb je suïcidale gedachten? Aarzel niet en neem direct contact op met 113 Zelfmoordpreventie via de chat, bel 113 of bel gratis met 0800-0113. Ze zijn 24/7 bereikbaar.

(Copyright foto: Claudia Broekhoff fotografisch)
  

Een reactie posten

My Instagram

Copyright © Organisatiebureau KVPS