Boekenweek 2021 en Hoekse Warenhuis


Kom je uit de Hoeksche Waard? Uit 's-Gravendeel? Dan zegt de naam Hoekse Warenhuis je misschien wel wat. Nouja, ... naam? Een begrip zou ik het liever noemen. 

Deze week, tijdens de boekenweek 2021 was ik even in de winkel bij eigenaar Antall van der Hoek. We kennen elkaar al jaren. Van toen ik nog met mijn vorige hond wekelijks een bos bloemen bij hem kwam halen in zijn zaak naast de Jumbo. 

Ik heb inmiddels een andere hond, Antall een andere zaak, het geheel vernieuwde Hoekse Warenhuis aan de Kerkstraat 41 in 's-Gravendeel. Beter bekend als het 'plein bij de Jumbo' of 'het Hoeksche Plein' hier in het dorp en omstreken. We spraken over mijn boek Sextortion Op het spoor, over levensgebeurtenissen, doorzetten en vooral vooruitkijken.

Ik vroeg hem of ik een keertje mocht komen signeren in zijn zaak. Antall was gelijk enthousiast en zijn vrouw Claudia ook. We go way back. Jarenlang heb ik daar met mijn vorige bedrijf duizenden dozen met slippers van een Duits merk ingeleverd voor verzending. Bij de boekenafdeling is het inleverpunt. Lang droomde ik ervan dat ooit een boek met mijn naam in de winkels zou liggen.

Corona gooide roet in het eten. Mijn boek wordt goed verkocht via mijn eigen website, maar een boek moet je zien, voelen, kunnen bekijken voordat je het koopt. Het is een beleving op zich. Toen mijn boek gepubliceerd werd waren alle boekhandels gesloten, de boekpresentatie kon niet doorgaan. Dat werd een online-evenement. Signeren was onmogelijk, ook niet toen de boekhandels weer mondjesmaat open mochten in verband met de afstand.

Afstand houden is nog altijd belangrijk, maar dat kan makkelijk in het Hoekse Warenhuis. Ik heb maar één vierkante meter nodig en een stoel om mijn boeken te kunnen signeren. Antall en Claudia regelen dat voor me, maar ze doen nog meer.  

Wie vanaf nu tot en met 10 juni 2021 de postings deelt van Hoekse Warenhuis op de socials, maakt kans om als eerste een gesigneerd gratis boek te krijgen op vrijdag 11 juni 2021 om 15.00 uur. Mocht je niet de winnaar zijn, geen zorgen, je kunt die dag gewoon langskomen om een boek aan te schaffen en het door mij te laten voorzien van een persoonlijke noot voor jou. 

"Wie is die Kiki Scheepens dan?", vraag je je misschien af. Dat is heel simpel. Ik ben al twintig jaar een "import-seuter". Heel lang was ik 'Kiki van de slippers' of 'die vrouw met die bouvier'. Soms vragen mensen mij of ik niet toevallig op TV was bij de 5 UUR Show of Hart van Nederland. Dat was ik allemaal, ook die mevrouw die in de diverse kranten stond, onder andere het Algemeen Dagblad landelijk, AD editie Hoeksche Waard, maar ook in BN De Stem, De Gelderlander, De Stentor, De PZC, het Eindhovens' Dagblad en te zien bij RTL Nieuws op televisie en in het zondaginterview. 

Ondanks dat, is er niks veranderd. Ik ben nog steeds dezelfde Kiki. Met bouvier. Het kan zijn dat ik weleens in gedachten ben als ik je passeer op straat. Want wat heb ik veel nagedacht tijdens het wandelen de afgelopen jaren. Stilletjes gehuild alleen in de polder bij de Molendijk, met een grote zonnebril op mijn hoofd. Alleen met mijn verdriet. Zo veel en zo immens, dat ik uiteindelijk heb besloten om naar buiten te treden met mijn verhaal en mijn boek uit te brengen. In gefingeerde vorm dan.

Spijt? Totaal niet. Spijt is een 'achteraf dingetje'. Inmiddels heb ik gelukkig alles gelukkig, maar uit de vele reacties die ik achter de schermen ontvang blijkt dat het publiceren van mijn boek niet voor niets is geweest. Mensen vinden herkenning in mijn boek, begrijpen daardoor beter wat hen ook is overkomen. Ook al heb je niet te maken gehad met emotionele chantage, gaslighting, partnergeweld, de zelfverkozen dood, rouw, sextortion, een partner die een dubbelleven leidde, zelfs dan is het een boek dat inzichten geeft. Het ongrijpbare wordt grijpbaar en daardoor begrijpbaar en aanvaardbaar. Want accepteren dat je sommige zaken niet kunt veranderen, dat je er niets aan kunt doen dat bepaalde ellende je overkomt, maken wezenlijk onderdeel uit van een herstelproces.

Dat probeer ik uit te dragen met de door mij ontwikkelde FEACH®-methode. Een methode die voor mij werkte om op eigen krachten mezelf weer terug te vinden en te herstellen. Die zet ik nu in om anderen te helpen. Vergeving is daarvan een essentieel onderdeel. Een onderwerp dat ook in mijn boek voorkomt. En oordeelsvrij blijven, want je weet niet wat er achter de voordeur bij andere mensen gebeurt, laat staan wat er in iemands' hoofd afspeelt.

Ik maak graag tijd voor je om daarover te praten als je mijn boek koopt bij Hoekse Warenhuis. Als vanzelfsprekend houden we rekening met de coronamaatregelen en kan ik daardoor helaas geen uren met je in gesprek gaan, maar als je wilt ben je van harte welkom. Geen zorgen, de hond laat ik thuis natuurlijk. Mijn boeken neem ik wel mee en ook mijn vulpen. Een boek hoort gewoon gesigneerd te worden met een Parker. 

Ik ben blij dat het weer kan en mag. Met dank aan Antall en Claudia van het Hoekse Warenhuis. Kom je ook aanstaande vrijdag 11 juni? Als je meer wilt weten kun je altijd even een kijkje nemen op mijn website over het boek en als je de eerste wilt zijn die een gesigneerd exemplaar in ontvangst wilt nemen, dan raad ik je aan om vooral Hoekse Warenhuis te volgen op de socials zoals Facebook en Instagram. Vooral Instagram gebruik ik zelf ook. Volg mij via FEACH® of via mijn sextortion-account, want ik heb nog veel meer te vertellen en vooral te schrijven. 

 

Een reactie posten

My Instagram

Copyright © Organisatiebureau KVPS