Internationale Vrouwendag 8 maart 2021

 


Internationale Vrouwendag, een onderwerp dat uitgebreid aan bod kwam tijdens het webinar van Mediaplatform Vaker In de Media (van Janneke van Heugten). Onze gastvrouw van deze ronde tafelsessie was Machteld Kooij, auteur van het boek 'Het monster met de gouden ogen' en mediatrainer. Een altijd goedlachse vrouw, sprankelend en vol enthousiasme, maar vooral, een professional uit het vak. En tevens bekend van de podcasts 'een podje falen en stralen'.

We waren met een klein groepje vandaag, maar des te leuker was het om de opdrachten uit te voeren die Machteld ons gaf tijdens deze sessie. 
De casus luidde als volgt:
Stel, je wordt door BNR Nieuwsradio uitgenodigd voor een interview. Waarom zouden ze dan jou in het kader van Internationale Vrouwendag uit moeten nodigen? Wat ga je zeggen? Wat antwoord je? Hoe formuleer je je antwoord? Wat verpak je in je boodschap? 

De tijd vloog om en het leuke was dat je soms met een andere sterke vrouw apart werd gezet in een zoomkamer om even te oefenen samen. Dat was leuk, want je wist tevoren niet wie je tegen zou komen.

Na afloop vroeg Machteld ons hoe wij het vonden. Je ziet wel aan bovenstaande foto dat we het een hele leuke sessie vonden. Ik heb er gelijk een posting van gemaakt op Instagram en Mediaplatform Vaker In de Media vroeg mij welke tip ik nou het meest waardevol vond om mee te nemen uit deze sessie.

Ik heb beloofd dat ik het antwoord via een blog zou gaan geven, want stel nu als BNR Radio mij echt zou bellen, dan weet ik wel wat ik zou antwoorden. Dat is het mooie als je als spreker ook in bent te huren via ZijSpreekt, het professionele sprekersbureau van Marga Miltenburg. Een sprekersbureau voor alleen maar vrouwen (sorry mannen!), maar het zou natuurlijk fantastisch zijn als er steeds meer vrouwen te horen en te zien zijn op symposia en congressen. Krachtige vrouwen, verschillende vrouwen, elk met hun eigen verhaal en expertise. 

Ook ik ben zo'n vrouw. Want behalve keynotespreker ben ik ook auteur van het boek Sextortion Op het spoor. Een aangrijpend boek dat op 10 maart 2021 in de winkels ligt en gebaseerd is op een grotendeels waargebeurd verhaal.
Ik help namelijk mensen die te maken gehad hebben met destructie en destructieve relaties. Op weg naar geluk en herstel. 

Want ik weet het nog als de dag van gisteren. Mijn vriend, de man van mijn leven met wie ik zou gaan samenwonen zou naar mij toe komen op de vooravond van mijn verjaardag. Het duurde maar en het duurde maar en ik denk op een gegeven moment bij mezelf: "Nou, dan ga ik maar even op Facebook kijken, hij zal zo wel komen." Niet lang daarna komt er een berichtje binnen. Het was niet van hem, maar van iemand anders. Ik open het bericht en lees daarin dat mijn vriend is overleden die dag. 

Geloof mij maar, mijn leven stond ineens op zijn kop! En dan daarna, wat ik daarna allemaal ontdekt heb ... de 'man van mijn leven' bleek helemaal niet de man van mijn leven te zijn geweest. Een regelrechte hel was het. Drie jaar lang heb ik intense pijn gehad, zowel geestelijk als lichamelijk, maar het lukte mij om te herstellen en weer gelukkig te worden. En te blijven!

Toen ik daar achteraf op terugkeek realiseerde ik mij dat ik het helemaal zelf voor elkaar heb gekregen om dingen los te laten, in de weg naar mijn eigen herstel en geluk. Daarom heb ik op basis van mijn eigen inzichten, kennis en ervaringen mijn FEACH®-methode bedacht. Om anderen te helpen die met destructieve relaties te maken hebben gehad. En FEACH® helpt echt. Dat is een van de redenen dat ik mijn boek heb geschreven.

Daar zou ik best wel graag over in gesprek willen gaan met BNR Radio. Zeker in de week waarin Internationale Vrouwendag 2021 valt, want dat is precies de week waarin mijn boek uitkomt. 

Welke tip ik nou de meest waardevolle vond van deze sessie? Dat kan ik niet in één woord omschrijven. Ik denk namelijk altijd in helicopterview en ik sluit me daarom aan bij hetgeen gezegd is tijdens de (online) uitreiking van de Vrouw In De Media Awards 2020 met Marga Miltenburg en Janneke van Heugten. De uitreiking, waarin Iva Bicanic haar titel overdroeg aan Marieke Blom
Namelijk dat we vooral samen sterk moeten zijn als vrouwen. Niet tegen alle mannen, want mannen zijn juist leuk, maar er mag best meer tegenwicht komen onder de sprekers. Dat is zowel leuk voor ons als vrouwen, maar ook voor al die mannelijke sprekers!

En dat baseer ik op mijn motto 'Ik ben oké, jij bent oké', want het maakt mij niet uit of je man bent of vrouw, of je nu rijk bent of arm of wat je politieke voorkeur of huidskleur is etcetera, etcetera. Ik ga uit van 'Ik ben oké, jij bent oké', totdat het tegendeel bewezen is want met destructieve personen ... daar wil ik ver van wegblijven!

Waarom? Daarover lees je alles in mijn boek Sextortion Op het spoor. Je kunt het nu al bestellen via www.sextortionboek.nl ... als je durft! Het leuke is dat het dan al naar je verzonden wordt nog voordat het in de winkels ligt en je kunt het door mij laten voorzien van een persoonlijke noot en een signering uiteraard.


(Met dank aan Machteld Kooij voor het beschikbaar stellen van de foto, Jannie de Jong, Marrit van Exel, Saskia Ijszenga, Monique Meulemans, Lanke Broeders, Natasja Looman, Noëlle Sanders en Suzanne die ik niet kon vinden op LinkedIn.)

Een reactie posten

My Instagram

Copyright © Organisatiebureau KVPS