5 UUR show - terugblik

Gisteren was ik live te zien en te horen in de 5 UUR Show van SBS 6. Ik kom er niet aan toe om iedereen persoonlijk te bedanken voor de honderden dierbare, waardevolle, strikt vertrouwelijke en persoonlijke reacties. Ik vind het heel bijzonder en dierbaar dat mensen die iemand zijn verloren door suïcide, of slachtoffer zijn geworden van sextortion met mij hun persoonlijke verhalen delen. Ook mensen die lang geworsteld hebben met hun geaardheid en mij zomaar in vertrouwen nemen, terwijl ze me niet eens kennen. Dat mag, dat kan, en dat blijft bij mij. Juist daar zet ik mij voor in! Het is ook niet vreemd voor me, dat gebeurt al jaren, vandaar mijn boek en de FEACH®-methode. Ook dank voor de talloze foto's die mij zijn toegezonden gedurende de uitzending. Het is voor mij een teken dat ik het doel van mijn boek kan vergroten: het helpen en steunen van anderen en tal van zaken uit de taboesfeer te halen. In de uitzending is gesproken over sextortion en suïcide, victim blaming, maar ook over vergeving en oordeelsvrij proberen te blijven. In het boek komen nog meer zaken voor die uit de taboesfeer moeten worden gehaald. Wat te denken van geestelijke manipulatie? Vriendschappen? Hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit? Mijn boek is nog niet verschenen op de markt, maar het is al wel te bestellen. En als je wilt voorzie ik het van een persoonlijke boodschap en signeer ik het. Daar ga ik ook echt voor zitten, vanuit mijn hart! De hele cast van de 5 UUR show ben ik dankbaar voor de gastvrijheid. Vanaf binnenkomst tot het eind, heel hartverwarmend. En wat te denken van de gasten in de show? De muzikale en inventieve Michael Schelfhout, de professionele chiropractor Sten Hofstad, de dappere Bradley Schellekens en de daadkrachtige en humorvolle John Williams? En Eva Vloon? Op TV al een enthousiaste en sprankelende vrouw, maar ook een vrolijke vrouw met een echt hart voor mensen. Niet te vergeten presentatrice Bregt van Hulten en haar co-host Margreet Spijker, gewoon om wie zij zijn. Niet alleen als vakvrouwen, maar ook vooral als mens. En dan al die mensen achter de schermen, die in coronatijd hun werk doen, ik ben jullie heel dankbaar en alle lof! Ook dank aan Vera Moens van de redactie, bedankt voor het vertrouwen. Wat kan ik nog meer zeggen? Dat Frank Ahearn, The Blackmailexpert uit de USA, auteur van the New York Times bestseller 'How to disappear', mij zowel voorafgaand aan de uitzending support gaf en na de uitzending zijn waardering uitsprak. Ik hoop hem live te ontvangen tijdens mijn boekpresentatie bij Van der Valk te De Bilt als de wetgeving het toelaat. Ik hoop het van harte, want ook al is het voor het grotere geheel, mijn hart scheurt voor de horeca, de evenementenbranche, het MKB, alle ondernemers die nu nog altijd in lockdown moeten blijven. Dat was ook aan de orde tijdens de 5 UUR show, dat de hondentrimsters nog niet aan de slag mogen. Hartverscheurend vond ik het om te zien hoe een mevrouw met een hulphond niet met haar hond naar de kapper kan, terwijl er ongelukken kunnen gebeuren als hij haar niet goed kan begeleiden. Dan breekt mijn hart, want ik houd van dieren en van honden in het bijzonder. Het is niet verassend dat ik gefascineerd ben door wolven, de voorouders van onze honden en laat dat nu ook net een onderwerp van gesprek zijn geweest in de uitzending, ook tijdens de reclames. Tijdens zo'n uitzending heb je maar een paar minuten de tijd, immers elke gast krijgt de gelegenheid om zijn of haar verhaal te vertellen. Ik heb geprobeerd om zoveel mogelijk rekening te houden met de richtlijnen die 113 Zelfmoordpreventie voorschrijft voor het spreken of schrijven in het openbaar over zelfmoord. En ik meen het: oordeel niet te snel, probeer oordeelsvrij te blijven en wees lief voor jezelf. En als je het echt even niet meer ziet zitten, neem dan alsjeblieft contact op met 113. Ik heb het uitgetest, ik wilde weten of ze echt zo snel zijn als dat ze beweren te zijn en het is écht zo! Alle lof voor de mensen daar achter de schermen. Ik heb destijds ook heel gauw weer de verbinding verbroken voor de mensen die het écht nodig hebben. Ik heb wel eerlijk gezegd waarom ik contact opnam, maar ze zijn er echt voor je, dat kan ik je verzekeren! Over mijn boek Sextortion Op het spoor kon ik nog niet al teveel vertellen, omdat het nog niet gepubliceerd is, maar ook daar heeft SBS6 rekening mee gehouden. Dat vind ik heel respectvol. De uitzending heb ik achteraf bekeken en daarin heb ik ook alle lof uitgesproken voor de politie en dat meen ik oprecht. De politie doet zoveel goeds voor de burger. In mijn boek komt dat ook aan de orde, maar in het dagelijks leven heb ik uitermate respect voor het gezag en alle politiemensen die hun werk doen, vooral in deze coronatijden. Dat mag ook weleens gezegd worden, bij deze! En dan de kleding die beschikbaar is gesteld door ModaLisa, een lokale damesmodewinkel die zo enthousiast was dat ik op televisie kwam en aanbood om mijn outfit te sponsoren. Dames, superbedankt voor het enthousiasme. Voor wie het gedeelte terug wil zien waarin ik sprak, zie deze link van de 5 UUR show. Vergeef me, maar van alle reacties op de uitzending, vond ik die van degene die bovenaan dit blog staat de allermooiste! Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113


Een reactie posten

My Instagram

Copyright © Organisatiebureau KVPS