Voor Fred van Leer, van mij

 

Het zal je maar gebeuren ... ineens worden jouw intieme beelden openbaar gemaakt. Beelden die je niet wilt delen met anderen. Beelden die je misschien zelf niet wilt zien en waarvan je al helemaal niet wilt dat anderen ze zien.

En toch gebeurt het, het overkomt je.
Wie doet zoiets?
Wie is er zo meedogenloos en zo empathieloos dat je dat een ander aan kunt doen?
Sextortion heet het en ik schrijf er een boek over.

Vanmorgen las ik in de media dat het Fred van Leer is overkomen.
Fred, die waarschijnlijk niet weet wie ik ben, maar die ik een paar jaar geleden sprak in de Laurenskerk tijdens een feest, waar hij gastheer was.

En wat heb ik met hem te doen. Slachtoffer worden van sextortion is zo ingrijpend, zo heftig, je leven staat even totaal op zijn kop.
Ik denk aan jou Fred, ik vind het verschrikkelijk voor je. 

Wat mensen ook zeggen of denken, bedenk dat niemand het recht heeft om een ander zo te schaden. Wat er ook te zien is op het filmpje, ik heb het niet gezien, ik hoef het niet te zien, maar jij blijft voor mij gewoon Fred, een mens met een hart en met gevoel. Net zomin als dat iemand het recht heeft om zomaar iets over jou online te verspreiden, geldt dat niemand over jou zomaar een oordeel kan vellen.

Wat ik wil zeggen ... neem je rust. ´Ik ben oké, jij bent oké´, dat is mijn motto. Degene die jou dit heeft aangedaan is allesbehalve oké. Uiteindelijk zal het je sterker maken, geef ze van leer zou ik zeggen.

Liefs, Kiki Scheepens
Auteur van het boek Sextortion Op het spoor

Een reactie posten

My Instagram

Copyright © Organisatiebureau KVPS