Mijn Kompas

 "Heb jij even tijd, ik begrijp niks van dat Instagram."
"Mam", zei mijn (schoenmaat 48) vijftienjarige, "het is of insta, of insta-grem, niet insta-gram."
"Oh, heb je even alsjeblieft?"
"Kijk, je klikt hier, volgende, je klikt daar, zo, zo zo, gereed? Ja! Hup hij staat erop."
"Niet te snel, zo leer ik het niet."

Nog maar een keer dan, en nog een keer.
"Snap je het nou?"
"Nee, je vingers zaten ervoor, ik zag niet wat je deed."
"Het is écht zo simpel!"
"Vast, maar ik kom er niet uit."
En dus begaf ik me op instagram. Al doet 'gram' me meer aan een Gremlin denken, dus ik zag er monsterlijk tegenop. Totdat ... ik op een online webinar stuitte. "Succes Mam!", wenste maatje 48 mij tevoren.

En daar zaten ze dan, twee jonge ondernemers, de broers Mischa en Alain Wassenaar, die mij en tal van anderen door het anderhalf uur durend webinar leidden. 'Leidden', met een korte 'ei' uiteraard, al was het alleen al omdat de tijd voorbij vloog en de uitleg helder, vlot en leuk werd gegeven. Niet alleen voor startende ondernemers, maar ook voor de ervaren ondernemers zoals ik. Het was duidelijk: ik kon wel een kompas gebruiken voor instagram. 

Ze hadden een call-to-action aan het eind, slim bedacht, het zijn tenslotte ondernemers. Als ik zakendoe, dan kijk ik niet alleen naar de prijs, maar ook naar kwaliteit en ik luister naar mijn gevoel. Vooral dat laatste. Ik was ervan overtuigd dat ik behoorlijk wat zou kunnen leren van deze twee jonge Amsterdammers. En ik gunde het hen ook. 

Zo ben ik onlangs gestart met de online cursus voor ondernemers van Social Compass. Met een heel leuk platform achter de schermen vol met tips en trics. Wat voor dingen? Tja, die hoop ik binnenkort te kunnen laten zien via instagram, eerst nog even oefenen.
Ik volg mijn kompas, mijn Social Compass. Bedankt so far Mischa en Alain! 

Als je nieuwsgierig bent geworden:

Volg mij op instagram

 

Een reactie posten

My Instagram

Copyright © Organisatiebureau KVPS