Filmpje, nagels en de kapper

 Maanden geleden had ik de allereerste bespreking met mijn webdesigner voor mijn boek. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een Full Service Digital Agency. Toen ik begin van deze eeuw één van de eigenaren leerde kennen, vertelde hij mij dat hij later 'webbouwer' wilde worden en samen met zijn klasgenoot een bedrijf wilde starten later. "Weet je wat?", zei ik tegen de destijds jongeman van vijftien, "als ik ooit een website nodig heb voor mijn bedrijf, dan mag jij hem bouwen!" En zo geschiedde. 

Zij startten hun eigen bedrijf, ik werd één van hun eerste klanten. Zo'n 11 jaar lang. Tot vorig jaar, toen ik mijn bedrijf verkocht. Met een fles bubbels namen we afscheid. Hoewel, afscheid, ik zeg liever 'Tot ziens'!

Want als je een boek gaat uitbrengen, heb je nu eenmaal een website nodig. Een goede, een duidelijke, een snelle en een veilige. Alle regels van hoe het 'heurt' rondom online levering aan consumenten ... die ken ik uit mijn hoofd. Maar een website bouwen, dat laat ik liever aan de professionals over. 

Verrast waren ze, toen ik vertelde dat ik een boek uit zou gaan brengen.
Blij ook voor me, en ik voor hen, want zij mochten hem bouwen. Nu is het eindresultaat daar en staat de website online. Aan het eind van ons gesprek zei de inmiddels volwassen dertiger: "Jaha, Kiki, dan moet je aan de filmpjes!" "Filmpjes? Bedoel je dat ik filmpjes moet gaan maken van mezelf?" "Ja, dat!", zei hij met een big smile. Zijn compagnon vulde hem aan: "Ja Kiek, dat is écht van deze tijd!" Als twee kwajongens stonden ze te gniffelen toen ze mijn gezicht zagen. 

Ik wist dat ze gelijk hadden. Binnenkort ga ik voor weer een filmpje. Al is het er maar één. Ik heb niks tegen filmpjes, maar ik ken mezelf. Als er iemand geen cameravrees heeft, dan ben ik het. En als ik iets eenmaal leuk vind om te doen ... dan ben ik vaak niet te stoppen. Dan komen er tal van ideeën bij, dan moet het anders, beter, weer anders en vervolgens nog beter. Desnoods opnieuw. 

Degene die gaat filmen heb ik al gewaarschuwd. "Als ik voor een camera ga spreken, dan moet het écht zijn, geen fake. Geen geneuzel, maar to the point. Niet oppervlakkig, diepgang, serieus. Maar ook met humor. En niet te langdradig. Oja, ik moet wel nog eerst even langs de kapper natuurlijk, en mijn nagels doen!" 

'Wordt vervolgd', zullen we maar zeggen.

Wil je meer filmpjes zien in de toekomst? Volg dan mijn blogs!

  

Een reactie posten

My Instagram

Copyright © Organisatiebureau KVPS