De afgelopen week was een rampzalige reumaweek voor mij. 'Rampzalig' in de zin van helse pijnen, moeilijk kunnen lopen, slecht in slaap komen, slecht slapen door de pijn en vroeg wakker worden.
En toch weerhoudt me dat er niet van om te kijken naar wat ik niet meer kan, maar om te kijken en te doen naar wat ik nog wel kan. En dat valt niet altijd mee, maar opgeven is geen optie.
(tekst gaat verder onder de foto)
Zo lukte het me deze week om mijn kennis over het vak van vertrouwenspersoon up-to-date te houden door de intervisie met collega-vertrouwenspersonen, een bijscholing te volgen en een blog te publiceren over wat het nou vooral zo belangrijk maakt om in huis te hebben als vertrouwenspersoon.
(tekst gaat verder onder de foto)
En er kwam weer een nieuwe Mooie Mensen® Podcast online, hoofdstuk 7 uit mijn boek Sextortion Op het spoor. Zo maak ik mijn boek gratis toegankelijk voor iedereen, omdat ik het nog altijd belangrijk vind om taboes te doorbreken. Dat was het uiteindelijke doel van het publiceren van mijn boek. Het gesprek aangaan over de zelfverkozen dood*, rouw, cybercrime, victim blaming, huiselijk geweld, narcisme en psychopathie. Maar ook over herstel en hoe je na ingrijpende levensgebeurtenissen toch weer de zingeving van je bestaan kunt terugvinden. Dat doe ik nu ook met mijn reuma. Wegtoveren kan ik het niet, maar ik kan er wel mee omgaan. Als je eerdere hoofstukken terug wilt luisteren, dan kan dat via deze link.
(tekst gaat verder onder de foto)
Binnenkort komt de podcast online met Wilma de Joode. Zij is al meer dan 22 jaar herplaatsingscoach voor honden en vertelt daarin veel over de do's en don't met honden in het algemeen, maar ook waar je op moet letten als je een herplaatsingshond een nieuw thuis wilt geven.
Mensen vraag mij wel eens hoe ik mijn dagen doorkom. De pijn is altijd aanwezig, maar ik vind mijn afleiding in het maken van de Mooie Mensen® Podcast, het 'schrijven' van blogs (Google zet nog altijd mijn spraak om in tekst) en door veel bezig te zijn met mijn eigen herplaatsingshondje.
(tekst gaat verder onder de foto)
En mijn nieuwe project, het boek dat ik aan het 'schrijven' ben. Dat kan betekenen dat ik wat minder online ben, maar ik vind het belangrijk dat dat nieuwe boek er komt. En daarnaast is er nog altijd mijn werk als vertrouwenspersoon en als rouwcoach.
Het valt me op dat mensen nog niet altijd weten wat ze van een rouwcoach kunnen verwachten, dus daar ga ik binnenkort meer aandacht aan besteden. Ik kan je vertellen dat het inschakelen van een rouwcoach je kan helpen om eerder door je rouwproces heen te komen. Want onverwerkte rouw gaat zich naar binnen keren, wat weer tal van gevolgen voor de rest van je leven kan hebben. Dat wens ik niemand toe. En met rouw bedoel ik niet alleen wanneer je een dierbare bent verloren, maar bijvoorbeeld ook een scheiding doormaakt of geen contact meer hebt met je familie. Zo zijn er tal van vormen van rouw. Binnenkort kom ik daar dus nog op terug.
(tekst gaat verder onder de foto)
Maar nu eerst staat het Paasweekend voor de deur. Voor de één gewoon een lang weekend, voor de ander het feest van de herdenking van de verrijzing van Jezus. En voor de ander een weekend waarin hij een dierbare extra moet missen, of even bij kan komen na een chemokuur. Zo geeft ieder zijn eigen invulling aan 'Pasen'. Het mooie is, voor de vertrouwenspersoon maakt het niet uit hoe je er invulling aan geeft.
Want de vertrouwenspersoon is er voor iedereen, blijft oordeelvrij en staat voor diversiteit en inclusie.
Ik wens je daarom een mooi Pasen toe.
Lieve groeten,
Kiki
🙏
Ps. mocht je iemand kennen voor wie mijn nieuwsbrieven interessant kunnen zijn, stuur deze dan gerust door. En als je een vertrouwenspersoon zoekt of rouwcoach, dan weet je me te vinden. En als je waardeert wat ik maak, als je het kunt missen, doe een kleine donatie via deze link, want daar ben ik altijd blij mee.
(* Belangrijke noot: Heb je suïcidale gedachten of hulp nodig? Aarzel niet en neem contact op met de hulplijnen!
Voor Nederland: Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem, en 24 uur per dag. Chat via: www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.
Voor België: Denk je aan zelfmoord en heb je nood aan een gesprek, dan kan je gratis* en anoniem bellen met de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of chatten en mailen via www.zelfmoord1813.be (24/7)
(*Gesprekken zijn enkel gratis vanuit België)
Een reactie posten