#dankvooruwfeedback

 

(Fotograaf: Claudia Broekhoff)

FEACH®:
Volg de hashtag #dankvooruwfeedback en ik zal je vertellen waarom!

In de beleidsregels van LinkedIn staat: blijf beleefd en respectvol.
Daar houd ik me netjes aan, maar dat doet lang niet iedereen.

Een kijkje achter de schermen ...

Ik feliciteerde een vriend van mij die een werkjubileum had, hij was vier jaar werkzaam voor een politieke partij. Ik vind dat leuk voor hem, ik weet hoe gedreven hij is, hoeveel passie hij heeft voor zijn werk. 
Mijn netwerk ziet mijn felicitatie. Mijn inbox:
'Soort zoekt soort' en 'Ik ga je verwijderen'.
Huh? Alleen omdat ik iemand feliciteer? Had je dat ook gedaan als iemand vijf jaar bij de bakker had gewerkt?

Of onlangs toen ik een enthousiaste reactie plaatste bij iemand die ik goed ken. Mevrouw Grootmuil reageerde als volgt:
"Jij moet eens niet zoveel Netflix kijken @Kikischeepens!"
'Wat? Netflix? Ik heb niet eens Netflix!', dacht ik nog.
Ik heb er maar niet op gereageerd. Toen ik later nogmaals de posting bezocht bleek mevrouw Grootmuil mij geblokkeerd te hebben. ?????

Een ander voorbeeld:
Iemand die woont in the middle of nowhere. Ja écht, zelfs Google Maps liet mij verdwalen. Hij schreef dat hij mondkapjes in de natuur onzin vindt. Dat snap ik maar al te goed. Ik zie het nut er ook niet van in en al helemaal niet als ik om zeven uur 's ochtends met mijn hond door de polder banjer en letterlijk geen hond tegenkom. Dus ik schreef dat ik hem volledig begreep.
Vanuit het niets plaatste ene Mr. Betweter allerlei verwijten richting mij over respectloos zijn, verdiepen in materie, wetenschappelijk bewijs en meer bladiebla. Ik ken Mr. Betweter niet, nog nooit van gehoord of gezien.

Weet je wat ik heb geantwoord?
'Beste meneer @betweter, dank voor uw feedback.'

Zou corona de oorzaak zijn? Nee! Corona is een gevolg. Want dit gebeurt niet alleen op social media, maar ook in het echte leven. Zelfs bij de buurtsuper in de wijk Ruitersbos, het 'Wassenaar van Breda' zeg maar. 

Dankzij de 'coronaregels' en alle maatregelen waartoe de overheid heeft besloten, de aanpassingen die dat van ons als burgers vraagt, komen meer en meer de (antisociale)persoonlijkheidsstoornissen van mensen naar boven. De verdeling in de maatschappij komt dus niet door corona, het komt door die engerds. En dan heb ik het over de mensen met bijvoorbeeld een narcistische persoonlijkheidsstoornis of die lijden aan psychopathie. Dat is de oorzaak!

Laten we wel wezen, een normaal mens reageert niet zo op een ander mens. Niet op straat bij de buurtsuper en ook niet op social media. Jij wel? Ik niet. Als zo'n engerd mij dan op zo'n manier op social media bejegent, dan kan ik alleen nog maar antwoorden met #dankvooruwfeedback. Dan blijf ik netjes en respectvol, maar eigenlijk zeg ik daarmee dat die persoon maar lekker iemand anders lastig moet gaan vallen. Want diens persoonlijkheidsstoornis is zijn of haar probleem, niet het mijne. Blijf maar lekker weg van mijn social mediakanalen. Heerlijk, het filtert gelijk, wat fijn! 

Wil jij wel deel uitmaken van mijn netwerk? Of een statement afgeven als je ongewenst gedrag tegenkomt? Volg en gebruik dan de hashtag: #dankvooruwfeedback 

En als je toch bezig bent, volg mij dan gelijk via mijn blogs, via mijn zakelijke website FEACH® op LinkedIn, of via Instagram (FEACH en Mooie Mensen Podcast).
En om het compleet te maken: abonneer je dan mijn nieuwsbrief.
Dan moet je wel even naar mijn website gaan als je durft ...

#dankvooruwfeedback 


Sextortion Op het spoor
(Kiki Scheepens)Een reactie posten

My Instagram

Copyright © Organisatiebureau KVPS