Rob Kramer - Mooie Militairen (EPS82)


Ik waarschuw je, dit is een inspirerend en tevens aangrijpend gesprek met Rob Kramer (61). Rob is oud-Commandant der Zeestrijdkrachten van de Koninklijke Marine en tevens oud-Admiraal der Benelux. Met recht een mooie militair en veteraan in mijn Mooie Mensen® Podcast.

Ik ga met hem in gesprek over wat hij heeft bijgedragen aan de maatschappij, hoe het nu met hem gaat en hoe hij terugkijkt op zijn meer dan 40-jarige loopbaan bij de Marine.

(Tekst gaat verder onder de foto)
Wat waren de hoogtepunten en dieptepunten in zijn loopbaan?
Wat heeft hij kunnen bewerkstelligen in zijn functie als Commandant van de Marine?
Hoe denkt hij over diversiteit en inclusie?
Wat is zijn visie op de bezuinigingen binnen Defensie van de afgelopen jaren?
Hoe belangrijk is het hebben van een team?
Is het bestaan van een commandant soms eenzaam of toch niet?
Is het alleen maar 'hoezee', wanneer je bij de Marine werkzaam bent?
Hoe betrokken is/was hij bij (zijn) nabestaanden?
Hoe is het als je aan boord van een Luchtverdedigings- en commandofregat (LCF) te maken krijgt met een overlijden aan boord?
Wat doet dat met je bemanning en met je als mens?
Hoe belangrijk zijn vriendschappen wanneer je in je loopbaan meer weg bent dan bij je thuisfront?
Wat is de rol van een thuisfront eigenlijk?
En ook: hoe gaat het nu met Rob, nu hij met functioneel leeftijdsontslag (FLO) is?

(Tekst gaat verder onder de foto)


Alle antwoorden op deze vragen, en méér, beantwoordt Rob in een open en persoonlijk gesprek. Van een oud Commandant tot mij als burger die Defensie een warm hart toedraagt. In de podcast wordt gesproken over collega's die Rob zijn ontvallen tijdens zijn loopbaan. De uitdrukkingen 'pleister op de wonde' en 'schrale troost', staan niet in verhouding tot wat Rob denkt, voelt of hoe hij hierop terugkijkt.

(Tekst gaat verder onder de foto)


Het enige wat ik kan zeggen is dat als je nabestaande, familie, vriend of collega bent van de gevallenen, misschien is dan dit stukje tekst uit het lied 'Testament' van Bram Vermeulen jou een klein beetje tot steun en dat meen ik vanuit de grond van mijn hart.

“En als ik doodga, huil maar niet. Ik ben niet echt dood moet je weten, 't is maar een lichaam dat ik achterliet, dood ben ik pas als jij me bent vergeten.”

Rob dank je wel voor het mooie gesprek en jouw bijdrage aan de totstandkoming van deze aflevering van de Mooie Mensen® Podcast.

Kijk of luister mee via YouTube of via jouw favoriete luisterkanaal van Apple of Android. En heb je nu even geen tijd? Sla de podcast dan op zodat je hem op een tijdstip kunt bekijken of beluisteren wanneer het jou uitkomt. O ja, en laat even weten wat je ervan vindt door je reactie achter te laten. Vast bedankt daarvoor! 

Meer weten?
👉 https://mooiemensenpodcast.nl/


Mediabedrijf Mooie Mensen® Podcast is onderdeel van Organisatiebureau KVPS / FEACH® 

Een reactie posten

My Instagram

Copyright © Organisatiebureau KVPS