Wat doet een rouwcoach nou precies?


Wat doet een rouwcoach nou precies? Elk mens is uniek, dus ook elke rouwcoach is uniek. Ik kan je daarom alleen vertellen wat ik doe als rouwcoach. Laat ik beginnen met te vertellen waarom ik rouwcoach ben geworden.

Want toen ik in maart 2021 mijn boek Sextortion Op het spoor publiceerde, benaderden veel mensen mij om hen te ondersteunen. Mensen die in een destructieve relatie zaten, die daaruit wilden ontsnappen of die daarin verzeild waren geraakt. Het overkwam mij ook, maar het lukte mij om te herstellen van het psychopathisch/narcistisch misbruik. Hoe? Dat deed ik helemaal zelf, maar als ik achteraf terugkijk op die periode uit mijn leven, dan zie ik dat me dat met FEACH® is gelukt.

FEACH® is de methode die ik heb ontwikkeld en die helpt om:
- te herstellen van een destructieve relatie; en
- om uit je rouwproces te komen.

Om uiteindelijk de zingeving van je bestaan terug te vinden en te behouden.

En behalve het misbruik, is 'de dood' al in vele vormen op mijn pad gekomen. Al jong verloor ik dierbaren, moest ik afscheid nemen van trouwe viervoeters, verhuisde ik talloze keren en in korte tijd kreeg ik te maken met de zelfverkozen dood van drie mensen van wie ik zielsveel hield. En nog steeds houd.

Het helpen van anderen op dit vlak vond ik zo mooi, zo dankbaar, dat ik besloot om officieel vertrouwenspersoon te worden. Mensen vertelden mij altijd al heel vertrouwelijke dingen. Ik weet niet waarom. Misschien straal ik het uit, misschien voelen anderen dat, voelen mensen zich op hun gemak en veilig genoeg om met mij hun diepste gevoelens en geheimen te delen.

(Tekst gaat verder onder de foto)Nou is een gecertificeerd vertrouwenspersoon iemand die bij bedrijven en organisaties aangesteld wordt om ertoe bij te dragen de psychosociale arbeidsbelasting zo laag mogelijk te houden, zodat iedereen zich veilig voelt op de werkvloer. Iemand waar mensen naartoe kunnen om in vertrouwen te praten, voor als iets niet goed gaat, waar werknemers tegenaan lopen. Dat kunnen zaken zijn als ongewenste omgangsvormen of een schending van de integriteit. 

Maar steeds meer mensen weten de weg naar mijn bedrijf in 's-Gravendeel te vinden. En daarom ben ik de studie rouwcoach gaan doen. Omdat ik deze een mooie aanvulling vind op het vak van vertrouwenspersoon. Als je bij mij een afspraak maakt, dan kom je terecht in de ruimte hieronder en je mag zelf kiezen waar je gaat zitten. 

Ik werk natuurlijk wel 'op afspraak', daarom bellen we eerst een minuutje of twintig voordat je komt. Zodat ik een klein beetje weet waarom je wilt komen. Voor deze beltijd reken ik niks. Dat is geheel gratis voor jou. Want als ik ook maar denk dat ik niks voor je kan betekenen, dan zal ik je dat ook gelijk eerlijk zeggen.

Maar als je wel naar me toekomt, dan houden we een eerste intakegesprek van anderhalf uur, waarbij ik jou je hemd van je lijf vraag. Dat doe ik om erachter te komen wat jouw hulpvraag precies is en waar je behoefte aan hebt.

Vervolgens gaan we aan de hand van mijn FEACH®-methode een stappenplan uitwerken. Hoe dat eruit ziet? Dat hangt helemaal af van jouw situatie en wat goed is voor jou. Want dat is waar ik naar kijk. Ik kijk niet alleen, ik luister aandachtig naar wat je zegt, kom gauw tot de kern en ik voel ook veel. Vaak zonder dat je wat hoeft te zeggen. Daar kan ik niks aan doen, dat komt door mijn hoogsensitiviteit. Dat had ik vroeger als kind al. 

Het stappenplan ... de één heeft vijf vervolgsessies van een uur nodig, de ander tien, dat ligt er helemaal aan hoe jouw situatie en gevoel zijn. En nogmaals, waar jij behoefte aan hebt. Want ik zet de koers voor jou uit, maar jij bepaalt de koers. Je bent dus ook helemaal vrij om één keer in de week te komen, één keer in de twee weken of misschien wel vaker. 

Wat je van mij mag verwachten is:

 • 100% vertrouwelijkheid;
 • tips en mogelijke oplossingen die voor jou passend zijn;
 • meedenken;
 • meeleven;
 • ondersteuning;
 • hulp door expertise en kennis; 
 • eerlijkheid;
 • empathisch vermogen;
 • twee luisterende oren; en
 • een kopje koffie, thee, frisdrankje en een sixpack-tissues als je die nodig hebt.

Met als doel om jou de zingeving van je bestaan terug te geven en te laten behouden. Door FEACH®. Kijk maar eens op mijn website.

Ik kan je er nog veel meer over vertellen en ik ben van plan om binnenkort een webinar te geven, zodat je enerzijds een beetje kennis met me kunt maken en anderzijds zodat je me live vragen kunt stellen. Als je dat zou willen, abonneer je dan vast op mijn nieuwsbrief of vul het contactformulier in op mijn website.

Lieve groeten,


Kiki

Ps. vandaag is er een korte Mooie Mensen® Podcast online gekomen waarin ik wat meer vertel over mijn werk als rouwcoach. Deze vind je terug op mijn website.   


   

1 opmerking :

 1. Geweldig. Geen woorden voor. Dank je wel lieve Kiki. 🍀❤️

  BeantwoordenVerwijderen

My Instagram

Copyright © Organisatiebureau KVPS