Bevrijdingsfestival 2024

 

Wat? Volgend jaar misschien geen geld meer voor bevrijdingsfestivals in ons land? Het ligt aan de Gemeenten? Zij beheren de budgetten? "Ik kan niks beloven, maar er kan altijd over gepraat worden", hoor ik zijner excellentie Minister President Rutte zeggen in het NOS-nieuws van 5 mei 2023.
Wel excellentie, dan heb ik nieuws voor u. Er hoeft helemaal geen duur debat te komen. Er hoeft niet over gesproken te worden in de Tweede Kamer. Hier in regio Rotterdam zeggen we dan gewoon "Geen woorden maar daden!".
Het kan niet zo zijn dat bevrijdingsfestivals in de toekomst vanwege gebrek aan budgetten niet meer door kunnen gaan. Vrijheid is het grootste goed, notabene verankerd in onze Grondwet.
Om die reden doe ik het volgende voorstel:
Ik stel me volgend jaar bij uitzondering tegen een zeer gereduceerd tarief beschikbaar als vrouwelijke spreker tijdens Bevrijdingsdag. Want onze vrijheid moet gevierd worden, die moeten we massaal koesteren en eren. En in stand houden. Opdat wij nooit vergeten.
Daarom stel ik voor dat met mij, andere vrouwelijke sprekers mijn voorbeeld vrijblijvend zullen volgen. Vrijblijvend, want alles in vrijheid uiteraard. Maar als elke vrouwelijke spreker de keynote iets of wat aanpast aan Bevrijdingsdag, in het kader van vrijheid, dan moeten wij ons als vrouwen verenigen. En een vuist maken om te laten zien dat er meer vrouwelijke sprekers in de media moeten komen. Want wij als vrouwen zijn samen sterk en om te spreken over de vrijheid, of juist door te spreken over vrijheid, hoeft er helemaal geen oeverloos debat te komen. Dit kunnen wij zelf wel handelen. Toch dames?
Laten we daarom als vrouwelijke sprekers vooral van ons horen en samen een vuist maken. Ik gun iedereen een podium, maar vooral op Bevrijdingsdag. Of je nu politiek links, rechts of verticaal stemt, dat maakt me niet uit. Het gaat er mij om dat we samen een collectief vormen, opdat Bevrijdingsdag overal en altijd letterlijk gevierd kan worden. Als nou drie sprekers in elke gemeente waar een festival wordt georganiseerd tegen gereduceerd tarief spreken, zullen we dan wedden dat de festivals wel goed worden bezocht? Ongeacht de weersomstandigheden?
Zelf spreek ik over vertrouwen en hoe jezelf terug te vinden na narcistisch/psychopathisch misbruik. Zowel in privé als op de werkvloer. Je kunt jezelf daar letterlijk van bevrijden met de door mij ontwikkelde FEACH®-methode. Ik ben in te huren via ZijSpreekt, dus neem vooral contact met hen op. Niet alleen voor mij als spreker op jouw bevrijdingsfestival 2024, maar op alle festivals. Juist opdat wij nooit vergeten.
(Copyright foto: Claudia Broekhoff / Copyright afbeelding TV: NOS)

Een reactie posten

My Instagram

Copyright © Organisatiebureau KVPS