Mijn grootste verkeersdrempel - VIDM Opiniestukchallenge

 


Het stoplicht staat op groen en dat was nu juist een onderdeel van de tweede opdracht die ik uit moet voeren voor de opiniestukchallenge van Mediaplatform Vaker in de Media van Janneke van Heugten.
Een groene achtergrond gebruiken, daarop je stelling vermelden en beargumenteren. Dat krijg ik op één snelweg nog niet voor elkaar!

Manipulatie op websites moet stoppen. Zelf heb ik bijna achttien jaar een website gehad waarmee ik in de top vijf stond van best verkopende Birkenstockdealers van Nederland. Ik ben wars van manipulatie. Ik doe graag zaken, maar wel eerlijk en ik wil mensen altijd vrij laten in hun keuzes, zo ook mijn klanten. Ik heb daarom nooit meegedaan aan die manipulatie van 'nog maar 1 artikel op voorraad' of 'wees er snel bij want het artikel is bijna uitverkocht'. Dat stuitte dwars tegen mijn eigen integriteit in. Het zal niet voor niets zijn dat ik na de verkoop van mijn bedrijf en na het uitkomen van mijn boek Sextortion Op het spoor gecertificeerd vertrouwenspersoon ben geworden.
En ... ik heb nog een heel leuk nieuwtje, want ik heb een buddy gevonden om deze opiniestukchallenge mee aan te gaan. Daar ben ik heel blij en dankbaar voor. Extra zingeving en vreugde biedt zij door samen dit traject te doorlopen. Wil je weten wie dat is? Als je me al een tijdje volgt, dan ken je haar misschien wel ... lieve, mooie, inspirerende schrijver, spreker en auteur Alexandra Smith. Degene die ik al eerder interviewde voor het tijdschrift Mijn Geheim en in mijn Mooie Mensen® Podcast.

Dank je wel veelzijdig mens dat jij mijn buddy wilt zijn! Ik kijk nu alweer uit naar dag drie van de challenge. Het inzicht dat ik na vandaag heb gekregen is een keiharde confrontatie met de vangrail. Want eigenlijk weet ik wel wat mijn grootste verkeersdrempel is. Namelijk dat ik het klein moet houden en de focus moet leggen op één onderwerp. Dat is mijn persoonlijke challenge.
Manipulatie: ik herken het, ik doorzie het en kan het hanteren. Hoe sta jij als consument tegenover manipulatie door websites? Laat het weten in de comments!
Copyright coverfoto Leven, Liefhebben & Loslaten: Wendy Bos Photography

Copyright coverfoto Sextortion Op het Spoor: Stefan Witte

2 opmerkingen :

  1. Hi Kiki, ik ga aan bij het onderwerp manipulatie. Ik wil het graag iedereen afleren, die op mijn pad komt! Gewoon puur en eerlijk zijn Manipulatie: nergens voor nodig!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Anoniem, het feit dat je 'aan gaat' is al positief, want afleren kan niet. Manipulatie zal altijd blijven bestaan. Ik ben het helemaal met je eens dat je gewoon puur en eerlijk moet zijn. Niemand wil gemanipuleerd worden, dus het 'wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet'. Mijn missie met FEACH® is om anderen te inspireren zodat zij manipulatie gaan herkennen en hanteren. Op die manier kun je het in elk geval voor jezelf uitbannen. Hartelijke groeten, Kiki

      Verwijderen

My Instagram

Copyright © Organisatiebureau KVPS