Sponsors gezocht


 Wist je dat de Mooie Mensen® Podcast onderdeel is van Mediabedrijf Mooie Mensen Podcast? 'Bedrijf', dus een medehandelsnaam van Organisatiebureau KVPS. Mijn bedrijf. 

Ik sprak een lief mooi mens die te gast zou zijn in mijn podcast. Zij had geen goede camera en geen oortjes. Wel een koptelefoon maar zonder microfoon. Helaas, dan wordt het lastig om een podcast op te nemen, om iets moois te creëren. So far, so good. Zij gaat het regelen, ze laat het me weten als ze zover is.

We zouden een belangrijk onderwerp aansnijden, maar zij stelde nietsvermoedend voor om het over vier onderwerpen te hebben om vervolgens vier uitzendingen ervan te maken.

"Lieve vrouw, dat gaat niet. Heb je enig idee hoeveel tijd het mij kost om één podcast te maken?" "Voorbereiden, het gesprek zelf, editen, postings doen op alle social media, schrijven over de podcast, daar ben ik zo een aantal uur mee bezig." Dat wist ze niet en dat neem ik haar niet kwalijk, dat kun je ook niet weten als je niet thuis bent in die wereld. 

Een onbekende Amerikaan stuurde mij een berichtje via LinkedIn dat ik nog maar 58 abonnees heb via YouTube. Dat zijn diensten geweldig zouden zijn voor mijn bedrijf. Ik vind van niet. Als je net begint als podcastmaker, dan moet dat groeien, dan heb je niet ineens 9,8K abonnees. En dat een podcast soms maar vijf likes heeft, dat wil niet zeggen dat het bereik klein is, alleen weet hij de statistieken niet. Ik wel. Ik heb hem vriendelijk bedankt voor zijn 'fantastische aanbod'.

Ik zie mijn Mooie Mensen® podcast groeien achter de schermen en krijg van veel mensen lieve, ontroerende en hartverwarmende berichten. Achter de schermen. Het maken van de podcasts vind ik waanzinnig leuk om te doen, maar ik doe nog zoveel meer. Tenslotte moet er ook brood op de plank komen, ook hier. Want een 18-jarige eet ietsje meer dan twee boterhammetjes per dag snap je wel? En dan volgt hij ook nog een opleiding. Dat kan ik alleen maar stimuleren, maar als alleenstaand ouder en ondernemer wordt het wel steeds lastiger, ook voor mij.

Daarom heb ik me op mijn 50ste omgeschoold tot vertrouwenspersoon. Inmiddels GECERTIFICEERD VERTROUWENSPERSOON LVV. Met hoofdletters, want zo moet ik het officieel verwoorden. Nu nog opdrachtgevers zien te vinden en dat valt niet mee. Of ik ervaring heb? Ja, ik heb diverse slachtoffers van huiselijk geweld begeleid, maar toen was ik nog geen officieel vertrouwenspersoon. Leidinggeven, organiseren, aansturen, ik heb het allemaal gedaan in mijn werkzame leven. 

'Of ik nog iets gehoord heb van mijn sollicitaties?', vroeg een vriendin laatst. 'Welke van de 50'?, antwoordde ik. Ik solliciteer me al twee jaar rot om een baan te vinden die bij me past. Dus ja, vandaar dat ik besloot om het 'dan maar weer zelf te gaan doen' en me om te scholen. En dat alles in deze crises. Crises,  bewust in de meervoudige vorm geschreven. 

Spreken op de bühne? Lastig met al die lockdowns die we hadden en die er ongetwijfeld nog aan zitten te komen. Terwijl ik zo'n mooie keynote heb over manipulatie, hoe je het kunt doorzien en hoe je ervan kunt herstellen, hoe je ermee om kunt gaan, zowel privé als op de werkvloer. Het lukte mij ook met mijn FEACH®-methode. 

Ik zou wel eens willen dat mijn empathisch vermogen wat lager was. Dat ik niet aan iedereen dacht, met iedereen meeleef. Dat ik gewoon lekker egoïstisch zou zijn en heerlijk alleen maar aan mezelf zou denken. Gewoon lekker 'woke' zijn, meedoen met alles, iedereen zogenaamd aardig vinden. Regelmatig een 'huilie-huilie'-verhaal plaatsen online en vooral niks zeggen over hoe ik over onze politiek denk. Maar ik weet, dat gaat me niet lukken, zo ben ik niet. Ik ben nu eenmaal een klassiek liberaal, waai niet met alle winden mee. Bovendien ben ik daar veel te positief voor ingesteld en nog belangrijker: daar ben ik te eerlijk voor. Ik wil mezelf kunnen zijn en blijven, met al mijn kwaliteiten. 

Daarom zeg ik het maar gewoon eerlijk: ik zoek sponsors voor mijn podcasts en werk. Dat ik een veelzijdig persoontje ben is voor mij duidelijk, kijk daarom even op mijn website, dan zie je wat ik nog meer doe dan spreken en podcasts maken. 

En waarom schrijf ik dit? Het kan toch niet zo zijn dat ik na ruim 24 jaar zelfstandig ondernemen, waarbij ik me op zijn Rotterdams gezegd de 'pl..r.s' heb gewerkt, nu mijn bedrijf moet opgeven? Als het moet dan moet het, als het zo zou zijn dan blijf ik solliciteren, maar dan nog heb ik geen werk. 
'Overgekwalificeerd', 'te veel ambities', 'zelfstandig ondernemer', 'te enthousiast', 'te oud' wordt dan nog niet letterlijk tegen me gezegd. 

Wat nou 'te oud'? Ik ben jong van geest, blijf vasthouden aan mijn FEACH®-methode, want dat is voor mij een way of life geworden. En daarbij, ik blijf manifesteren. Opgeven komt niet voor in mijn woordenboek, maar ik doe nu wel met deze posting een oproep binnen mijn netwerk. En ik ga deze post elke dag plaatsen op Twitter. Nog niet zoveel volgers daar, mijn oude account is met de verkoop van mijn bedrijf destijds overgegaan naar de nieuwe eigenaar. Die bofte met meer dan 18K volgers ... 

Dus ben jij of ken jij een sponsor? Laat hem of haar dan even met mij contact opnemen. Ik heb tot en met 31 oktober 2022 een leuke kortingsactie voor sponsors van mijn podcast. Een aantal anderen ging je al voor dus waarom niet?

Of ik bij de pakken neer ga zitten? Tuurlijk niet! Ik ga een nieuwe challenge beginnen. Ik ga het proberen om een maand lang dingen te posten over wat ik doe en wie ik ben. Maar wel vanuit het hart, oprecht, zoals ik ben. Zonder 'huilie-huilie'. 

Meer info?

Zie je al deze call-to-actions en promotie? Dat kan ik voor jouw bedrijf of organisatie ook regelen. En last but not least, wees lief voor jezelf, dat doe ik ook.

kiki (@) kikischeepens.nl
06 - 10 76 77 74

(Fotograaf: Claudia Broekhoff)

Een reactie posten

My Instagram

Copyright © Organisatiebureau KVPS