Van hangmat naar springplank


Gebruik je verleden niet als hangmat maar als springplank!

En zo is het. Het leven is niet altijd makkelijk. Blijven hangen in het verleden is zinloos. Je hebt er alleen jezelf mee. Toegegeven, soms kan het best wel even lekker zijn als je verdriet hebt. Als je net uit een destructieve relatie komt, gescheiden bent, een dierbare bent verloren, een huisdier mist dat er niet meer is of wat dan ook.

Een hangmat kan wel lekker zijn. Rustgevend, relaxed, lekker chillen, even niksen. Maar als je in het leven vooruit wilt komen, dan zul je uit je hangmat moeten komen. Ook al ben je beschadigd door het verleden, er ligt altijd een toekomst voor je. Beschadigingen kunnen je ook sterker maken. What doesn't kill you makes you stronger.

Volgens mij is het zo dat we soms door de meest verschrikkelijke levenslessen heen moeten om van te leren. Opdat we groeien en we zelf in staat zijn om ervoor te zorgen dat we dezelfde fouten niet nogmaals maken. Daarom kun je die springplank gebruiken voor jouw persoonlijke groei, om jezelf innerlijke rust te geven.

Het leven is mooier als je alle negatieve en verdrietige dingen uit het verleden los kunt laten. Herinneringen blijven, maar er komen ook altijd weer nieuwe herinneringen bij. Die je weer maakt met anderen. Samen en voor jezelf.

Dus, lig jij lekker in je hangmat? Blijf lekker liggen, maar probeer er vanaf te komen. Dat gaat in kleine stapjes, maar zolang je maar voorwaarts gaat is het goed. Uiteindelijk zul je de springplank kunnen betreden. Maar alleen als je het zelf wilt. In jouw tempo, met voldoende rust. Soms heb je even een zetje nodig. Maar als jij openstaat voor anderen, leeft vanuit liefde, dan is dat sterker dan al het negatieve.

Dat is onderdeel van mijn FEACH®-methode en zoals ik ben als mens.

Wat vind jij van deze spreuk? Laat het weten in de comments en volg mijn blogs!

#jebentnietalleen #liefde #leven #vergeven #loslaten #mensen #verdriet #rouw #feach


 

Een reactie posten

My Instagram

Copyright © Organisatiebureau KVPS