Boekpresentatie Sextortion Op het spoorVandaag, 6 maart 2021 zou de boekenweek beginnen in Nederland, maar die is uitgesteld naar de zomer vanwege het coronavirus.

Voor mij is de afgelopen week eigenlijk al de hele week 'boekenweek'. Want na  een week van bellen met veel mensen, een mooi interview, etiketten invoeren via Postnl, boeken signeren en voorzien van een persoonlijke boodschap tot drie uur 's nachts en twee dagen editen tot 's avonds laat, is het vandaag 6 maart 2021 geworden. 

De dag waarop mijn boekpresentatie zou hebben plaatsgevonden bij Hotel Van der Valk te De Bilt, in aanwezigheid van 85 andere mensen. De dag waarop The Blackmailexpert Frank Ahearn naar Nederland zou komen om mijn presentatie bij te wonen, de dag waarop de schrijver van het voorwoord van mijn boek, Drs. Psycholoog Johan de Korte ook op rij één zou hebben gezeten. Naast mijn familie en beste vrienden. Een dag die in het teken had moeten staan van samenzijn en verbinding.

De grote dag waarop ik iets verteld zou hebben over de inhoud van mijn boek, over het waarom en de doelstellingen van het boek. Laat ik dan hier mee beginnen. Sextortion Op het spoor vertelt over liefde, overspel, list en bedrog, de dood door suïcide, vriendschappen en sextortion natuurlijk.

Sextortion is één van de meest wrede vormen van online afpersing. Het woord is een samenvoeging van de woorden 'sex' en 'extortion'. Een slachtoffer wordt door een (on)bekende afgeperst onder dreiging dat seksueel getinte beelden [lees: video's en/of foto's] van hem of haar online worden geplaatst, mits er betaald wordt. Dat kunnen ook in elkaar gemonteerde beelden zijn. Die vorm van chantage heet afdreiging. Een strafbaar feit, een ernstig delict. Soms worden er ook daadwerkelijk beelden online geplaatst en wordt een slachtoffer daarmee gechanteerd. 

Dat had ik persoonlijk willen vertellen, maar ook dat het boek gebaseerd is op een grotendeels waargebeurd verhaal. Ik heb het van heel dichtbij meegemaakt en ben daarna heel veel te weten gekomen over persoonlijkheidsstoornissen. Ook heb ik meer dan eens ondervonden hoe dankbaar ik ben voor mijn familie en ook hoeveel lieve vrienden ik om me heen heb. Echte vrienden. 

Mijn moeder zei altijd: "Spreken is zilver, maar zwijgen is goud." Jarenlang heb ik niet kunnen praten over wat mij is overkomen. Nu wel, want door het jarenlange zwijgen verdween meer en meer een stukje van wie ik ben als persoon. Zodanig, dat ik daar bijna aan onderdoor ben gegaan. Niet mentaal, daarvoor is de veerkracht van mijn brein te groot, maar wel fysiek. Waarom dat allemaal zo is, dat staat in mijn boek. Dat ik daarmee het zwijgen voorgoed verbreek is een feit. 

Mijn boek kent eigenlijk alleen maar verliezers. Er kan er maar één de winnaar zijn, maar ik zie de hoofdpersoon uit het boek niet als 'winnaar', maar als overwinnaar. Sextortion Op het spoor vertelt ook over herstel en geluk als nabestaande van suïcides en slachtoffer van een destructief persoon. Het herstel was er al. Ik heb mezelf al een hele tijd terug weer gevonden, ik ben weer de oude. Hoe me dat is gelukt staat in het boek en dat heb ik ook verwerkt in mijn FEACH®-methode. De methode waarmee ik mensen help die slachtoffer zijn geworden van een destructief persoon.

Het doorbreken van de stilte was de laatste stap die nog gezet moest worden. 
Dat is het doel van het boek. Zaken als suïcide, sextortion, victim blaming en emotionele chantage uit de taboesfeer halen. Daarmee een bijdrage leveren aan de maatschappij, want ik zie zo vaak mensen worstelen met hun gevoelens en diezelfde intense pijn ervaren die ikzelf heb gevoeld destijds. Daar vraag ik aandacht voor met mijn boek. En daarom spreek ik nu ook over herstel & geluk na destructieve relaties.

Vervolgens had ik dan mijn manuscriptlezers willen bedanken voor hun feedback en voor het feit dat zij de tijd en moeite hebben genomen om het script te lezen. 
Tot slot had ik dan iedereen willen bedanken voor zijn of haar aanwezigheid. Ook de mooie mensen die ik vanwege het coronavirus nog nooit heb ontmoet, maar die ik wel heb leren kennen tijdens het schrijven van mijn boek. 

En na het uitreiken van het eerste exemplaar van mijn boek had ik het glas willen heffen met al mijn gasten. Een toost uit willen brengen op het feit dat wat ooit een gedachte was gerealiseerd is door middel van een heuse boekpublicatie. Daarna had ik graag met iedereen even willen spreken, terwijl er lekkere hapjes geserveerd zouden worden door Van der Valk De Bilt, om vervolgens voldaan terug te kijken op een mooie middag. 

Het is anders gelopen, maar ik accepteer de dingen zoals ze zijn en improviseer.  Na twee dagen filmen en twee volle dagen editen is er nu een videofilm met mij in de hoofdrol als auteur van Sextortion Op het spoor. Een uur kijken naar een pratende mevrouw in een rode jurk is een beetje saai en eentonig. Ik deel graag dingen met anderen, daar kan ik niks aan doen, het is een way of life van een hoogsensitief persoon. Johan de Korte zie je daarom terug in de film, Frank Ahearn, mijn Papa, vrienden, andere auteurs en één van mijn manuscriptlezers.

Ik ben blij met het eindresultaat. Daarom een speciaal woord van dank aan Ferdinand van de Zande van Van Zandt Mediaproducties. Fer bedankt voor jouw input en al het harde werken om de presentatiefilm op tijd af te krijgen. Maar ook voor het plezier en de grappen en grollen tijdens het maken van de opnamen en het editen. Als je de film deelt, vergeet dan niet om erbij te zetten dat het copyright is van Van Zandt Mediaproducties. 

De film staat online en is te bekijken via deze link.

Veel kijkplezier en als je wilt: mijn boek is te bestellen via deze link.


Praten over zelfmoordgedachten met 113 Zelfmoordpreventie kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113 Voor België: bel gratis vanuit België naar 1813 of chat via www.zelfmoord1813.be (Copyright: Coverfoto Stefan Witte | Beeldloods - Copyright achterflapfoto: Alessio Kelder - Alesis Fotografie)

Een reactie posten

My Instagram

Copyright © Organisatiebureau KVPS