HelpWanted Actie: Niemand Anders #pratenoversomisoke


 Soms lees je krantenartikelen waarvan je haren recht overeind gaan staan.
Zoals dit artikel van journalist Max Steenberghe uit BN De Stem d.d. 29 januari 2021.

Een afschuwwekkende zaak waarbij de verdachte in bezit bleek te zijn van een kwart miljoen foto's en ruim 50.000 filmpjes van minderjarige meisjes. Slachtoffers die hij via internet misleidde en misbruikte. Slechts een aantal van hen had de moed om aangifte te doen. Wat niets zegt over tal van anderen die geen aangifte hebben gedaan, want aangifte doen is heel moeilijk en heel zwaar.
De officier van justitie wil in ieder geval vijftien maanden cel, waarvan vijf maanden voorwaardelijk met mogelijkheid tot snelle opname en een lichte TBS.

Ik mag geen oordeel vellen, daar zijn rechters voor, maar als je dit schrijnende artikel leest, dan mag je toch hopen dat de TBS keer op keer verlengd wordt. Degenen die levenslang hebben, of op zijn minst heel zwaar beschadigd zijn, dat zijn de slachtoffers (en hun ouders). Veelal hele gezinnen worden compleet ontwricht als een kind slachtoffer wordt van seksueel online misbruik. Of het nu is door een volwassene of door een klasgenoot of bekende van het kind.
Heel verdrietig kan ik hiervan worden en daarom moet online misbruik stoppen en mogen de straffen wat mij betreft aangescherpt worden. 

HelpWanted.nl, onderdeel van de Stichting Expertisebureau Online Kindermisbruik, het EOKM is een online campagne gestart samen met de Belgische artiest Daniël Busser. Zijn liedje 'Niemand Anders' wordt ingezet om seksueel online misbruik tegen te gaan. Praten over Seksueel Online Misbruik is oké. In de campagne van Helwanted.nl is Seksueel Online Misbruik afgekort als 'SOM'. Ik ondersteun deze campagne van harte. 

Via Instagram is deze actie gestart en richt zich op jongeren tot 26 jaar.
Draag bij aan de bewustwording, om seksueel online misbruik tegen te gaan. Deel deze posting daarom zoveel mogelijk en wijs je kind(eren) op de actie van Helpwanted.nl. Wie wil er nou geen huiskamerconcert van Daniël Busser winnen of backstage aanwezig zijn bij een (TV)show van Daniël? De campagnevideo van Helpwanted.nl is te bekijken via deze link.

En als je de posting deelt, vermeld dan deze hashtag: #pratenoversomisoke

Wat moet je kind doen?
- Volg @helpwanted.nl en @danieldebusser op Instagram
- Zing of playback een stukje uit het lied 'niemand anders' van Daniël Busser.
- Plaats het online op Instagram en eventueel andere socials.
- Tag @helpwanted.nl en @danieldebusser en gebruik de hashtag: #pratenoverSOMisoke
- Tag twee anderen om deze challenge aan te gaan en mee te doen.
- Bekijk hier een instructie van de actie, het is echt heel makkelijk!

De campagne van Helpwanted.nl richt zich vooral op jongeren, maar als auteur van een boek met de titel Sextortion Op het spoor draag ik maar wat graag bij aan het stoppen van (online) misbruik, afpersing en chantage.

Binnenkort zal ik mijn eigen filmpje online zetten om Helpwanted.nl te ondersteunen om zoveel mogelijk ruchtbaarheid te geven aan deze campagne.
Dus ... stel als ik mijn filmpje online zou zetten, en ik tag jou, zou je dan de challenge aangaan? 

(Copyright foto: Danny-G via Unsplash)

Een reactie posten

My Instagram

Copyright © Organisatiebureau KVPS