Een krantenkop van afgelopen week trok meteen mijn aandacht. Over een hoofdofficier van Justitie, die ouders waarschuwt dat de zaak 'Gianni W.' nog maar het begin is van dit fenomeen. 'Fenomeen? Wat nou fenomeen?', was mijn eerste gedachte.
In het artikel wordt een citaat aangehaald van de hoofdofficier van Justitie. Dat het voor ouders belangrijk is om dit fenomeen te kennen, dat men moet weten dat het kan en dat men niet moet denken 'dit gebeurt mijn kind niet'.
En zo kan ik nog wel even doorgaan. Het is één van de redenen dat ik in 2021 besloot mijn boek uit te brengen nadat ik jarenlang gezwegen had. Ik dacht dat mijn wereld instortte na de plotselinge dood van mijn partner. Maar de grond onder mijn voeten werd pas echt weggerukt toen ik ontdekte dat hij slachtoffer was geworden van sextortion. Als het voor mij al zo'n hel was, hoe zou het dan zijn voor al die mensen die wereldwijd zelf slachtoffer zijn geworden van sextortion? En hoe zou het dan voelen als er nog altijd mensen zijn die victim blaming toepassen?
*Heb je suïcidale gedachten of hulp nodig?
Aarzel niet en
neem contact op met de hulplijnen!
Voor
lezers uit Nederland:
Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem, en 24 uur per
dag.
Chat met 113 Zelfmoordpreventie, bel 113 of bel gratis 0800-0113.
Voor
lezers uit België:
Denk je aan zelfmoord en heb je nood aan een gesprek, dan
kan je gratis* en anoniem bellen met de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of
chatten en mailen via zelfmoord1813.be (24/7)
(*Gesprekken
zijn enkel gratis vanuit België)
( Copyright foto Kiki: Alessio Kelder | Alesis Fotografie, copyright coverfoto Sextortion Op het spoor: Stefan Witte | Studio Stefan Witte)
Een reactie posten