Zorgzaam Scheiden

 
Scheiden, het klinkt zo gewoon. Maar in mijn werk als rouwcoach kom ik nog te vaak tegen dat scheiden niet altijd en overal even vlekkeloos verloopt. Want hoe je het ook wendt of keert, er komt een einde aan een tijdperk en je staat aan de vooravond van een nieuw en vaak ander leven. Ongeacht wat de oorzaak/oorzaken zijn van de echtscheiding. 

Voor jou is dat moeilijk, voor je aanstaande ex-partner en al helemaal wanneer er kinderen zijn van jullie samen. Belangrijk is om al je boosheid en verdriet opzij te zetten en samen toe te werken naar wat eens zo mooi leek. Dat valt niet mee. En zeker niet wanneer je te maken hebt met persoonlijkheidsstoornissen. Diepgeworteld bij de één of misschien wel bij beiden. 

Als rouwcoach ondersteun ik mensen die in een destructieve relatie zijn beland. Die zichzelf volledig kwijt zijn geraakt door veelal jarenlang  psychopathisch/narcistisch misbruik. En die dan ook nog eens te maken hebben met een ex-partner met wie het maar niet lijkt te lukken om de echtscheiding rond te krijgen en zaken te regelen. Laat staan het eens te worden over een omgangsregeling voor de kinderen. Het einde lijkt soms maar niet in zicht te komen en de frustratie loopt vaak hoog op. Scheidingen waarbij er eigenlijk alleen maar verliezers zijn. Verlies in financiële zin en op persoonlijk vlak. 

Zo erg, dat zelfs jeugdhulpverleners niet doorzien dat ze met een destructief persoon te maken hebben. Dat alle pijlen gericht zijn op juist de ouder die écht het beste met de kinderen voorheeft en die probeert om alles netjes te regelen. Afspraken die keer op keer niet na worden gekomen, kinderen die geïndoctrineerd worden, gemanipuleerd worden en die opgezet worden tegen de andere ouder. Niet alleen door de ouder(s) zelf, maar soms ook door familieleden en naasten. Gedreven door haat en kampend met innerlijke pijn die geprojecteerd wordt op de kinderen. Schrijnend. 

Het hoeft niet altijd zo ver te komen. Het inzetten van scheidingsbemiddeling kan veel leed besparen. Dat is wat Zorgzaam Scheiden nastreeft. Jullie ondersteunen in deze fase van je leven. Met behulp van diverse professionals binnen handbereik en op de achtergrond. Zoals ik. Die met je mee kan gaan ter ondersteuning, waarna we reflecteren op jouw input, jouw wensen en proberen om tot een voor jou vreedzame en aanvaardbare oplossing te komen. Zonder geweld. Vanuit liefde. Voor jezelf en mogelijk voor jullie kinderen. Want ouder zijn ben je vanaf de geboorte tot aan het eind van je leven. En ex-partner ook. Te belangrijk om een scheiding goed te regelen. Echt houden van is voor elkaar zorgen, in alle opzichten. Waarom zou je dat dan niet doen op het moment dat je besloten hebt uit elkaar te gaan?

Als je meer wilt weten, of als je ondersteuning wilt bij je scheiding, dan is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen op de website van Zorgzaam Scheiden.  

Als je ondersteuning zoekt van een gediplomeerd rouwcoach die toevallig ook registervertrouwenspersoon is en aangesloten bij de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen, dan kun je mij ook vinden op deze website. Want met de door mij ontwikkelde FEACH®-methode is het mij gelukt om te herstellen van psychopathisch/narcistisch misbruik. Ik publiceerde het boek Sextortion Op het spoor en aan de hand van mijn boek spreek ik over FEACH®. De methode die helpt en die werkt om weer de zingeving van je bestaan terug te vinden en te behouden. 

Voor meer informatie over mijn FEACH®-methode, klik hier.   


Een reactie posten

My Instagram

Copyright © Organisatiebureau KVPS