Rouwcoach


Zelfs vertrouwenspersonen als ik doen wel eens aannames. Vooral in mijn privéleven dan. Zo ook gisteren. Wéér een witte envelop door de brievenbus. 'Vast weer zo'n zonnepanelenstalker', dacht ik ...

Totdat ik de envelop opende. Met daarin mijn diploma rouwcoach. Geslaagd met een 8.9. Blij, trots en dankbaar. Dit is zo'n waardevolle aanvulling op het vak van vertrouwenspersoon. En op wat ik toch al doe. Het begeleiden van mensen die om wat voor reden dan ook in een rouwfase zitten.

Rouwen is keihard werken, maar je hoeft het niet alleen te doen. Ik deed het wel ruim zeven jaar geleden. Als ik toen had geweten dat er rouwcoaches bestaan, was ik daar naartoe gegaan. Want drie suïcides van dichtbij meemaken in vijf jaar en vijf maanden tijd, herstellen van psychopathisch/narcistisch misbruik en dan ook nog de zorg voor je zoon, je hond, je zaak, ga er maar aanstaan. Maar ik deed het allemaal in mijn eentje.

Terugkijkend op die tijd, kwam ik tot de conclusie dat ik het toch maar mooi geflikt heb door de inzet van mijn eigen FEACH®-methode. Binnenkort komt er een nieuwe Mooie Mensen® podcast online waarin ik wat meer vertel over hoe je kunt herstellen, jezelf terug kunt vinden en weer je leven terug te krijgen. De methode die ik heb bedacht en die helpt om te herstellen van een destructieve relatie en om uit een rouwfase te komen. Zodat je weer de zingeving van je bestaan terugkrijgt. Dat is wat ik doe in het dagelijks leven. En daarnaast spreek ik hierover in mijn Mooie Mensen® podcast en op podia. Want mijn boodschap mag gehoord worden. Als inspiratiebron voor anderen. Om te laten zien 'kijk, zo kan het ook'. Elk mens is uniek, ieder heeft zijn eigen referentiekader en dat is precies waar ik me op afstem als iemand mijn praktijk bezoekt. Om aan de hand van mijn FEACH®-methode te kijken wat voor jou de best passende oplossing te doen. 

Dus als je hulp nodig hebt, voel je welkom om contact met me op te nemen. Wil je eerst meer info over mij of over FEACH®? Neem dan een kijkje op mijn website en aarzel niet om het contactformulier in te vullen. Ps. heb je suïcidale gedachten, 113 Zelfmoordpreventie is 24/7 bereikbaar via chat of bel gratis met 0800 - 0113.

Een reactie posten

My Instagram

Copyright © Organisatiebureau KVPS