Subtiele manipulatie
"Je doet me denken aan mijn moeder", zei iemand een tijdje terug tegen me. Nou kun je dat positief opvatten als iemand een fantastische moeder heeft... Maar degene die dit tegen me zei heeft een moeder die gediagnosticeerd is met een theatrale persoonlijkheidsstoornis. Dat is een aandachtstoornis. Mensen die maar al te graag in de belangstelling willen staan, zich belangrijker voordoen dan ze daadwerkelijk zijn en die niet in staat zijn om emotionele verbindingen met anderen aan te gaan. En o wee als je iets doet wat hen niet zint .....

Dus weet je wat ik geantwoord heb?
"Als ik jou zo doe denken aan jouw geesteszieke moeder, laat mij dan maar met rust." En vervolgens heb ik die persoon losgelaten. En heel eerlijk? Ik mis diegene niet in mijn leven, want die vroeg eigenlijk best veel aandacht en nam een hoop kostbare tijd van me in beslag. Het loslaten geeft me vrijheid. Loslaten uit liefde. Dat wel. FEACH® dus.

Dit is slechts een voorbeeld van subtiele manipulatie. Een vorm van manipulatie die vaker gebruikt wordt door gaslighters en andere destructieve personen. Daarom maak ik daarover podcasts. Ik zwijg niet meer. Je kunt mijn Mooie Mensen® Podcasts over onderwerpen als gaslighting, manipulatie, narcisme en meer beluisteren via jouw favoriete luisterkanaal. Zie deze link, ik hoop dat je er wat aan hebt.

­čÖĆ


 

Een reactie posten

My Instagram

Copyright © Organisatiebureau KVPS