Vrouw Glossy - Behind the scenes


Aan alle stalkers, bedreigers en andere onnadenkenden: als je eenmaal met je hoofd in de media bent verschenen, dan kan het zomaar gebeuren dat de pers contact met je opneemt. En verder ....

Lief netwerk, familie, vrienden, zakenrelaties, collega's en lezers,

Noodgedwongen toog ik onlangs in alle vroegte naar Noord-Holland. Als een ware 'Koos Make-uploos' belandde ik bij Celeb Studio's in Wormerveer. Maar dat was ook precies de bedoeling.

Want na een fijne en vlotte samenwerking met journalist en redacteur Mariëlle Wisse, was ik uitgenodigd om op de set te komen voor een fotoshoot. En als mediavrouw moet je nu eenmaal veel kilometers maken, dat is part of the ongeschreven deal. Check, check, dubbelcheck, want het is alweer even geleden dat er doelbewust glas onder mijn autobanden lag, maar hey, je weet het nooit.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
Visagist Joëlle Romita in actie

Veel te vroeg (as usual) arriveerde ik gelijktijdig met Ellen Uittenbogaard, maar dat was geen straf. De hartelijke begroeting door de waakhond op het terrein van Celeb Studio's bracht gelijk een glimlach op mijn gezicht. Want als je in mijn boek mijn grotendeels op waarheid gebeurde verhaal leest, dan weet je dat ik nergens meer bang van ben. Direct daarna volgde het warme welkom door Karin van der Knoop, die de volledige styling heeft verzorgd voor deze rapportage.

En wat denk je? In de ruimte van de make-up hoorde ik een bekende stem. Jawel, die van Thysia Huisman. Wat was het dierbaar om elkaar nu ook eens in het echt te ontmoeten en elkaar live te zien en te spreken in plaats vanachter beeldschermen, Insta en mobieltjes. Niet lang na Thysia mocht ik de make-up in bij visagiste Joëlle Romita.

Niet alleen als mens, maar ook als communicatieadviseur en vertrouwenspersoon houd ik van eerlijkheid en duidelijkheid. Joëlle schoot dan ook direct in de lach toen ik antwoordde op haar vraag over hoe ik opgemaakt wilde worden met: "Als een Barbie, maar niet tè Barbie." Professioneel als ze is pakte ze dat gelijk goed op. "Nee, dat past niet bij jou, jij bent meer een 'klassiek'-type". En of. Dat komt geheel overeen met hoe ik ben en met hetgeen ik omschrijf in mijn boek over één van de hoofdpersonages.

Over mijn boek is al veel gezegd en geschreven, maar manipulatie is van alle tijden. Het overkwam Thysia, Ellen, maar ook Petra Kramer en Marcin Pietrzak, de andere geïnterviewden in deze editie van VROUW Glossy. Onbeschrijflijk hoeveel leed andere mensen een ander aan kunnen doen. Hoe kun je? Waar is je empathisch vermogen? Wel, dat ontbreekt. Ik las vandaag de onthutsende verhalen van de anderen en dat raakte mij. Ook al is het mij gelukt om alles wat onverwerkt was te verwerken en uiteindelijk tot vergeving te komen. Dat gun ik iedereen, of het nu om cybercrime, oplichting, rouw, huiselijk geweld, andere misdrijven of wat dan ook gaat.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
v.l.n.r.: Dana, Joëlle, Karin, Marcin behind the scenes

Vaak krijg ik de vraag hoe het mogelijk is dat ik zo makkelijk kan spreken over wat mij is overkomen. Of dat ik mijn boek 'zeker geschreven heb om dingen te verwerken'. Wel, de grove lijnen van mijn boek had ik al op papier en in mijn hoofd. Pas een hele tijd nadat ik alles verwerkt had, had ik de moet om het uit te brengen. En makkelijk spreken? Spreken is een vak. Toegegeven, ik ben verbaal altijd al sterk geweest, ik ben nu eenmaal goed in communicatie, maar spreken in het openbaar is toch net even wat anders. Alleen was zwijgen niet langer meer een optie.

Ik zag zoveel mensen lijden onder het narcistisch/psychopatisch misbruik dat mij is overkomen. Zoveel victim blaming, zo weinig bekend nog over sextortion, dat ik mijn verhaal wilde delen met anderen. Omdat ik manipulatie doorzie en mogelijk kan ik anderen helpen door inzichten te geven. En door te laten zien dat het mogelijk is om te herstellen en om weer gelukkig door het leven te gaan, wil ik anderen hoop bieden en als inspiratiebron fungeren.

Daarom wil ik Mariëlle Wisse en de redactie van de De Telegraaf bedanken voor de geboden kans, Jeanet van Celeb Studio's voor de schitterende achtergrond, Joëlle Romita voor de glamorous visagie, Karin van der Knoop voor je harde werken, de styling en de gastvrijheid en vriendelijkheid. En last but not least: Dana Van Leeuwen voor je schitterende foto's. En allen voor jullie passie voor het vak.

Als je meer wilt weten over mij, mijn werk, mijn boek of mij wilt inhuren als spreker, vul dan even het contactformulier in op mijn website en ik neem zo gauw mogelijk contact met je op. 

Een reactie posten

My Instagram

Copyright © Organisatiebureau KVPS