Wereldboekendag UNESCO

 


Vandaag, 23 april 2021 is het zoals elk jaar Wereldboekendag. Een dag die in het leven is geroepen door UNESCO voor de promotie van lezen, publicatie en auteursrechten. Een mooie dag om mijn eigen boek Sextortion Op het spoor uit te lichten.

Mijn boek heeft al aardig wat media-aandacht gehad. Het begon met een artikel in De Telegraaf, waarna de 5 UUR Show mij belde toen het boek nog niet was uitgebracht. Niet veel later volgde er een artikel in BN De Stem, waarna Hart van Nederland me wilde interviewen en een paar dagen later werd ik geïnterviewd voor het zondaginterview van RTL4. Koud een week later volgde een diepte-interview met het Algemeen Dagblad, waarvoor ik journaliste Amy van den Berg heel dankbaar ben. Een jonge doortastende dame met wie ik ook prettig heb samengewerkt, die snel handelt en die te vertrouwen is. Zij op haar beurt bedankte mij voor mijn openheid na afloop van het gesprek. Ik weet dat ik een open persoon ben, maar ik heb me nooit gerealiseerd dat dat voor journalisten heel prettig kan zijn.  

Vandaag is het tevens de geboortedag van William Shakespeare. Mijn favoriete quôte is deze: "Brevity is the soul of wit", vertaald naar: Beknoptheid is het kenmerk van gezond verstand. En dat is nu juist een onderwerp wat nog onderbelicht is in de media uit mijn boek. De persoonlijkheidsstoornissen.

Als je bedenkt dat 60% van de mensheid kampt met persoonlijkheidsstoornissen, dan lopen er heel wat mensen rond die lijden. En dan bedoel ik diep innerlijk lijden. Daar gaat mijn boek over. Hoe herken je dat? Hoe doorzie je het? Wat moet je doen als je met zo'n persoon te maken hebt? Daar spreek ik ook over, want mensen met persoonlijkheidsstoornissen zijn overal. Je hoeft de voordeur maar uit te gaan en je kunt bij wijze van spreken al zo'n persoon tegenkomen. 
Niet alleen in je buurt, maar ook in de privésfeer of op je werk. 

In mijn boek leg ik feitelijk uit dat 'de narcist' of 'de psychopaat' niet bestaat. Iemand lijdt aan een stoornis, maar veelal is het een combinatie van persoonlijkheidsstoornissen. Een kenmerk van de mensen die lijden aan zo'n  persoonlijkheidsstoornis is dat het vlotte praters zijn. Praters? Ratelaars zou ik liever willen zeggen. Als je met ze in gesprek bent kom je er nauwelijks tussen. En als je het niet met ze eens bent? Dan krijg je een stortvloed aan woorden over je heen van heb ik jou daar. En voordat je kunt zeggen dat je ergens anders over denkt wordt er al gezegd dat je jezelf geen spiegel kunt voorhouden, dat je maar eens aan zelfreflectie moet doen en dat als je er goed over nadenkt, dat je zult zien dat diegene gelijk heeft. Dat is het ook, zo'n persoon is altijd overtuigd van het eigen gelijk, staat niet open voor de mening of visie van een ander. Brevity is the soul of wit dus.

Waarom je mijn boek moet lezen?
- Om inzicht te krijgen in het handelen van deze destructieve personen.
- Om te leren hoe je jezelf hiertegen kunt wapenen.
- Om ze te weren uit je leven daar waar mogelijk.
- Om te leren hoe het werkt dat mensen in een web verstrikt raken.
- Om te lezen hoe je kunt ontsnappen uit de fuik waarin je bent beland.
- Om uiteindelijk weer gewoon je leven te kunnen leiden, met een korte 'ei'.

Want de mensen met persoonlijkheidsstoornissen zijn degenen die lijden met een lange 'ij'. 

Ik heb zoveel positieve reacties al ontvangen op mijn boek. Op mijn eigen website staan er een aantal vermeld. Laat je niet afschrikken door de paar negatieve recensies die op die ene grote online boekwinkel staan vermeld. Dat doe ik ook niet. Ik weet dat ze fake zijn, ik weet van wie ze afkomstig zijn. Het zijn mensen die lijden aan een persoonlijkheidsstoornis en erop uit zijn om mij te schaden, om mij persoonlijk te raken. Wat een lijden is dat! 

Als je leest wat ik in mijn boek heb verwoord, wat ik heb afgezien, dan is dat nog maar een schijntje van wat ik in mijn leven heb moeten doorstaan. Denk je dan werkelijk dat ik wakker lig van een paar negatieve nep-recensies op zo'n website?
De website heeft overigens erkend dat iedereen met een account een reactie kan achterlaten op elk willekeurig artikel. Ongeacht of het nu wel of niet bij die website is gekocht, ongeacht of het nu een fake-account is of niet. Dat zegt genoeg denk ik. Het is misleidend.

Dat laatste, het misleiden, is onder andere kenmerkend voor de mensen met een persoonlijkheidsstoornis. Het liefst zetten ze daarvoor anderen in, zodat ze zelf buiten schot blijven. Mogelijk heb je achter mijn rug al een bericht gehad over hoe verschrikkelijk ik ben als mens en 'gewaarschuwd' dat je moet oppassen voor mij. Mensen doen dat met hun eigen account of zelfs met een fake-account. Ik ben namelijk heel gevaarlijk. NOT! Het enige wat ik heb gedaan is een boek uitbrengen en aandacht vragen voor zaken als suïcide, sextortion, victim blaming en persoonlijkheidsstoornissen. Om die zaken uit de taboesfeer te halen. Is daar wat mis mee? Ik vind van niet. Mocht je benaderd zijn, benader mij dan gerust zelf even, dan zul je ondervinden dat niet ik degene ben die 'lijd'. Of doe het niet, ook goed. In dat geval kan het geen kwaad om mijn boek even te lezen!  

Of zoals op die website, onder een valse accountnaam een negatieve recensie plaatsen. Lekker anoniem. Wat doet het met mij? Niets! 
Ik heb in mijn leven meer dan 100.000 Birkenstockslippers online verkocht met mijn vorige bedrijf en was aangesloten bij Thuiswinkelorg. Gemiddeld stond ik een 9.4 op basis van onafhankelijke beoordelingen van echte klanten, gemonitord door Kiyoh. Dat er af en toe een negatieve recensie werd geplaatst kwam vooral doordat mensen de verkeerde maat hadden besteld, kwaad waren dat ze retourkosten moesten betalen terwijl dit duidelijk aangegeven stond op de website, of omdat ze een klacht hadden door een late levering. Dat laatste is niet zo gek als Postnl een staking houdt van meer dan een week middenin de zomer. Ook dit stond vermeld op de website, en in de mail die men kreeg bij het verzenden. Lezen is ook een vak natuurlijk.

Ik hecht daarom waarde aan de mensen die mijn boek gelezen hebben, de inhoud hebben begrepen en een echte recensie achterlaten. Ongeacht of zij het boek nu geweldig vinden of drie keer niks. Want dat mag ook. Ieder mag zijn mening hebben en verkondigen. Maar al het negatieve, daar kan ik niks mee. Ik denk dat ik enerzijds te veel heb meegemaakt om me in te laten met het negatieve, het zwartgallige. Daarnaast ben ik van nature al een vrolijk en opgewekt iemand, dus waarom zou ik me druk maken om de mensen die lijden? Ik wens hen alle goeds. Ik ben niet boos, maar ook niet onder de indruk. Ga vooral door met het lijden van je leven. Met een lange 'ij' dus. Of leef je lekker uit op dat platform met dat vogeltje om je frustraties te uiten en al dan niet in de anonimiteit je ongenoegen te uiten over alles en iedereen. Daar zitten wel meer vreemde vogels.

Zelf leg ik liever de focus op FEACH®, de methode die ik heb ontwikkeld om mensen te helpen die te maken hebben (gehad) met destructieve personen. Daarin wil ik een leider zijn. Want dat ik een leider met een korte 'ei' ben, dat durf ik best van mezelf te zeggen. Dat steekt dan weer bij de mensen met een persoonlijkheidsstoornis, want zij lijden veelal aan een minderwaardigheidscomplex, dus is het voor hen heerlijk om iemand af te zeiken die daar geen last van heeft, maar dat terzijde. Ik ben een ervaringsdeskundige als het gaat om mensen met persoonlijkheidsstoornissen. Iemand die slagen maakt, doortastend is en mensen aanvoelt. Echte mensen, mensen met een hart, met empathisch vermogen. Want ook daar ontbreekt het aan bij de mensen die lijden aan een persoonlijkheidsstoornis. Ik kan je er alles over vertellen en je leren hoe daarmee te dealen.

Daarom wil ik op wereldboekendag ook dat onderwerp uit mijn boek extra onder de aandacht brengen. Nu alleen nog een journalist of een televisieprogramma vinden waarin ik dat kort en bondig kan toelichten. Kort en bondig? Ja, want brevity is the soul of wit. Dus mocht je iemand weten of iemand zijn die mij in wil huren als ervaringsdeskundige? Of een diepgaand interview wil houden over  mensen met persoonlijkheidsstoornisen als narcisme of de antisociale persoonlijkheidsstoornis [voorheen: psychopathie], de witte boorden criminelen, de stalkende ex-parnter, de partner die een dubbelleven leidt, een persoon in de omgeving die altijd met alles en iedereen in conflict komt? Laat het weten via het contactformulier op deze website.

Voor meer informatie over FEACH®, volg deze link.
Mijn boek kun je hier bestellen, of een échte recensie achterlaten natuurlijk!

(Heb je suïcidale gedachten? Bel gratis naar 0800-0113, bel 113 of neem contact op via de chat van 113 Zelfmoordpreventie. Ze zijn 24 uur per dag bereikbaar.)

Het copyright op de coverfoto van mijn boek is van Stefan Witte | Beeldloods.
De cover is en achterflap zijn volledig ontworpen door Congos Full Service Digital Agency.

Een reactie posten

My Instagram

Copyright © Organisatiebureau KVPS