Oplichters: malafide boekverkopers

 


Op 10 maart 2021 lanceerde ik mijn e-boek van Sextortion Op het spoor.
Tot mijn verbazing kwam ik het twee dagen later tegen op internet.
Gratis te downloaden ..... 

Wat er door me heenging? 
  • Dat mag niet, dat is strafbaar, er zit een watermerk op.
  • Dat kan niet, het e-boek is uitsluitend te koop. Als het ergens gratis wordt aangeboden, dan is dat verspreiding van mijn copyright, een inbreuk op het auteursrecht.
  • Het ISBN-nummer klopt niet.
Ik besloot me eens te verdiepen in de site waarop ik mijn boek zag staan. Zie het screenshot hierboven deze posting. Het leek te mooi om waar te zijn en als dat zo lijkt, dan is het dat vaak ook.

Om mijn e-boek van Sextortion Op het spoor gratis te downloaden, hoefde ik alleen maar mijn creditcardgegevens inclusief cvc-nummer in te vullen. Er zou niets worden afgeschreven van mijn rekeningnummer, maar het was een formaliteit, een 'administratief dingetje'. Gelijk gingen alle alarmbellen bij mij rinkelen. 

Tijd om Stichting Brein te informeren door het formulier 'inbreuk auteursrechten' in te dienen. Deze stichting reageerde vrijwel direct met het volgende antwoord: 

Ik heb de website bekeken en beoordeeld,  het blijkt hier om een scam site te gaan, het boek is niet te downloaden of te in te zien, ook niet na registratie. Dit verklaart ook waarom het ISBN nummer niet klopt. Wel wil men dat je bij registratie je betaalgegevens achterlaat en dat is precies waar het dit soort sites om te doen is. Voor meer informatie rondom scam sites zie deze website. Wij zullen deze site melden bij scam adviser zodat zij deze website op hun site kunnen vermelden. 

Fijn dat er direct actie is ondernomen, maar daar heb ik het uiteraard niet bij laten zitten. Ik ben gelijk naar de bibliotheek gegaan. Die van cybercrimeinfo.nl. Als je tips hebt of verdachte activiteiten hebt gezien, kun je ze via deze website melden. Dat kan ook anoniem. Met dank aan Peter Lahousse, expert bij  Cybercrimeinfo.nl, hij was ook te zien in de uitzending van Hart van Nederland, waar ikzelf ook geïnterviewd werd. We begrijpen wel dat interviews ingekort worden, maar eigenlijk valt er nog zoveel te vertellen en informatie te verspreiden rondom dit onderwerp! 

Daarnaast heb ik contact opgenomen met politieman Barend Frans uit Amsterdam. Hij gaf mij deze website door: Internetsporen.nl  Een site om digitale sporen veilig te stellen, boordevol met handige informatie en zelfs een slachtofferwijzer.

Als je via politie.nl aangifte doet van internetoplichting, dan wordt de malafide website via het Landelijk Meldpunt InternetOplichting (LMIO) van de politie doorgegeven aan alle malafide websites. Op hun beurt informeren zij ook weer de diverse partners omtrent internetfraude en oplichting. Uiteraard is deze oplichterssite al doorgegeven aan het LMIO.

Tot slot nog een tip van mij als ervaringsdeskundige: 
Word je slachtoffer van sextortion, praat er dan over, doe aangifte en betaal niet! Criminelen slapen namelijk nooit. Zorg dat je zelf alert blijft met wat je doet op het internet. Ik heb een boek geschreven over sextortion en destructie. Gebaseerd op een grotendeels waargebeurd verhaal. Een ijzingwekkend verhaal, waarin je ergste nachtmerrie werkelijkheid wordt.

Aan de eigenaar van de website die hierboven in de afbeelding is te zien: mocht u het vervelend vinden dat ik zomaar een screenshot van uw website heb gemaakt, en dit gepubliceerd heb in een blog, stuur mij dan even een mail. Dan weet ik gelijk uw IP-adres en dan kan ik en plein public bekendmaken wie er achter deze vorm van oplichting zit. Niet alleen oplichting, maar ook schending van het  auteursrecht en het copyright.

Meer weten over sextortion, oplichting, misleiding, bedrog en destructie? Bestel het boek rechtstreeks bij mij, dan weet je zeker dat het geen malafide website is! De levertijd is snel, en het boek word je gratis toegezonden. Bovendien kun je het door mij laten signeren met een persoonlijke noot in het boek. Het e-boek is uiteraard ook te vinden op mijn site.


Een reactie posten

My Instagram

Copyright © Organisatiebureau KVPS