Miss Kiki - deel 1


Daar stond ik dan, 28 jaar geleden ... in de finale van de Miss El Toro-verkiezing.
Miss El Toro? El Toro was destijds dé discotheek in Goes, waar wij als jongeren uit Renesse graag naartoe gingen. Op donderdagavond, als er in de wintermaanden niets te beleven was in Renesse, of op zaterdagavond, want El Toro was langer geopend dan alle discotheken in Renesse.

Op een dag zag ik een pamflet dat ze deelnemers voor de missverkiezing zochten. "Dat is wat voor jou!", zei mijn vriendin. Dat vond ik eigenlijk ook wel. Ik deed al wat modellenwerk en het leek me leuk om mee te doen. Gewoon om te kijken hoever ik zou komen. Aan zelfvertrouwen ontbrak het me toen al niet, daar kon het niet aan liggen.

Of ik zenuwachtig was? Nee, integendeel. Ik vond het juist leuk om op het podium te staan en de drie trouwe fans die ik toen had stonden in het publiek. Dat was leuk en we pasten mooi met zijn vieren in één auto. Mijn moeder reed, mijn beste vriend en de vriendin die vond 'dat het wel wat voor mij was' gingen ook mee.

Ik heb niet gewonnen, maar ik was een ervaring rijker en heb een paar hele leuke avonden gehad. Laatst keek ik de foto's terug. In een fotoalbum. Uit de tijd dat fotoalbums nog een ringband hadden, dat je je fotorolletje in moest leveren bij de fotograaf, in spanning wachtend op de foto's die een week later ontwikkeld zouden zijn. Niet geschoten is altijd miss.

En wat denk je? Een onderdeel van de verkiezing waren de vragenrondes. Ik vond de Q&A 's van destijds terug in mijn foto-album. 

"Wat wil je later worden Kiki?"
"Een succesvolle zakenvrouw."
"Hoe word je nu een succesvolle zakenvrouw?"
"Door te blijven studeren." 

Zakenvrouw ben ik geworden, of ik succesvol ben dat laat ik aan anderen om een oordeel over te vellen. Dat ik onlangs geslaagd ben voor mijn Schoevers HBO-Eventmanagement met een 9, dat is gelukt.

Meer lezen? Abonneer je op mijn blogs! Deel twee van 'Miss Kiki' is in de maak.

FEACH®

Een reactie posten

My Instagram

Copyright © Organisatiebureau KVPS