Spreker Kiki Scheepens


Weer een schrijfwedstrijd gewonnen, weer prijs voor de hele klas. Of een hele mand vol met chocoladeletters voor mij en mijn collega's. Gewoon, omdat ik in de tijd van slagzinnen en ingezonden stukken prijzen won door simpelweg creatief te zijn. Toneelstukjes en dansjes voor de jarige meester of juf? Ik verzon ze en nam het initiatief. Genoten heb ik daarvan. Ik heb het over de jaren 70/80. Dat was normaal toen, in de tijd van telefoons met een snoer en postzegels. 

Maar ach, life goes on. Ik ging aan de slag als (directie)secretaresse en genoot van het organiseren van evenementen, de podia, de microfoon was mijn vriend en andersom. In al die jaren is dat nog niet veranderd. Nadat ik verschrikkelijke dingen in mijn leven heb meegemaakt, besloot ik op een dag mijn boek uit te brengen. Eerst wilde ik alles geheim houden voor iedereen. Ik wilde anderen beschermen.

Totdat ik zag dat zoveel mensen worstelen met wat ik had doorstaan. Zoveel leed, zoveel ellende, dat ik dacht 'ik kan niet langer meer zwijgen'. Ik ging er bijna zelf aan onderdoor. Hier moest ik wat mee doen. En dat heb ik gedaan.

Ik bracht mijn boek Sextortion Op het spoor uit, gebaseerd op een grotendeels waargebeurd verhaal. De historie is zo bizar, zo weerzinwekkend, maar het is mij gelukt om te herstellen op eigen krachten. Met FEACH®. De methode die voor mij werkte en die anderen helpt om:

- te herstellen van een destructieve relatie;
- uit een rouwfase te komen; en
- die werkt om de zin van je bestaan terug te vinden.

Het lukte mij ook en die boodschap wil ik graag overdragen op anderen. Als mens, maar ook vanuit mijn eigen ervaringen en expertise. 

En daarom ben ik dankbaar dat ik aan de hand van mijn boek kan spreken over FEACH®. Over herstel en over hoe je de zin van je bestaan terug kunt vinden. In het dagelijks leven ondersteun ik daar nu ook anderen bij. Als gecertificeerd vertrouwenspersoon, aangesloten bij de LVV en als rouwcoach. 

Tja, op de een of andere manier hebben 'magere Hein' en ik een bijzondere band met elkaar. Maar hoe mooi is het dat ik nu anderen kan helpen en ondersteunen? En inspireren, want dat doe ik door het maken van mijn Mooie Mensen® Podcast.

Destijds was ik genomineerd voor de Vrouw in de Media Awards 2021. Een award voor vrouwen die veelvuldig en opvallende wijze in de media zijn verschenen. Ik heb de award niet gewonnen, maar -hoe cliché ook- alleen de nominatie was al mooi, want slechts een select few is die kans gegeven. 

En wat er dan gebeurt? De ene na de andere media komt op je pad, wil wat van je, wil jouw expertise en jouw verhaal horen. Dat is oké. Mijn verhaal mag gehoord worden. Ik vraag aandacht voor taboe-onderwerpen als de zelfverkozen dood, sextortion, victim blaming, hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid, manipulatie, en mentale mishandeling; een vorm van huiselijk geweld.

Maar omdat ik nu ook vertrouwenspersoon en rouwcoach ben, spreek ik aan de hand van mijn boek ook over zaken als integriteit en grensoverschrijdend gedrag. Hoe je het kunt herkennen en hanteren en wat je moet doen om uit je rouwproces te komen. Dat alles aan de hand van de door mij ontwikkelde FEACH®-methode. 

Ik spreek voor zowel bedrijven, organisaties als particulieren, maar het is van groots belang dat ik daarover kan en blijf spreken. Om bewustwording te creëren en om mensen de zin van hun bestaan terug te geven en te behouden. Het is mogelijk. Het lukte mij door FEACH® en dat gun ik iedereen.  

In de media verschijnen met je hoofd is hard werken, kilometers maken. Ik heb de tel niet bijgehouden, maar ik heb de afgelopen jaren mijlen afgelegd. Met als doel om mijn boodschap de wereld in te strooien, om anderen te steunen en te helpen. 

Ik zat al in het bestand van een sprekersbureau, maar Athenas uit Utrecht wilde mij ook graag opnemen in het bestand van professioneel sprekers. Daar ben ik dankbaar voor, want je belandt niet zomaar in een bestand van zulke bureaus. 

Daarom kondig ik met enige trots aan dat ik vanaf nu ook in te huren ben als spreker via Athenas. Ik kan er veel over schrijven, maar je kunt het ook in een filmpje van één minuut bekijken. En als je er dan meer over wilt weten, of als je me in wilt huren, neem dan even contact op met Athenas

En wie weet zien we elkaar dan binnenkort tijdens jouw evenement. Ik kijk ernaar uit. 


 

 

Een reactie posten

My Instagram

Copyright © Organisatiebureau KVPS