Europese Dag van het Slachtoffer


Vandaag is het de Europese Dag van het Slachtoffer. Deze dag is bedoeld om mensen bewuster te maken van de onbedoeld vervelende en nare reacties en vragen die slachtoffers soms krijgen. Het tegengaan van victim blaming dus. In mijn boek Sextortion Op het spoor besteedde ik reeds aandacht aan het onderwerp 'victim blaming'. Dat is één van de redenen dat juist vandaag een nieuwe aflevering van de Mooie Mensen® Podcast online staat.

Hoe is het als je in je werk als eerste arriveert bij slachtoffers? Want als je werkt als politieman in de noodhulp kom je veel menselijk leed tegen. Hoe ging Ivo Recourt (47) daar mee om tijdens zijn werk in de hoog-risicoberoepen? Wat doet dat met een mens? Hij diende de straat en de staat. Zowel als beveiliger van het Koninklijk Huis en later bij de politie.

Maar waarom heeft hij besloten om de politie te 'verlaten'? Heeft zijn PTSS (Post Traumatische Stress Stoornis) daar wat mee te maken? Hij vertelt er alles over in deze podcast. Maar ook over wat hij nu doet als HNLP-coach. En over zijn meest recente boek 'Politiehart' (uitgeverij Kompas).

Voor wie is zijn boek bedoeld? Alleen voor mensen die werken in de hoog-risicoberoepen, voor jongeren die willen dienen of juist ook voor de mensen die niks hebben met uniformen? En komt er nog een derde boek van zijn hand? Waarom is het voor Ivo zo belangrijk om te spreken daarover? Want is hulpverlening wel zo vanzelfsprekend als dat soms wordt gedacht?

Over dat alles, maar ook over grote auto's, ego's, empathisch vermogen, burn-outs, moral injury, het leveren van tanks aan Oekraïne, de recente aardbevingen in Turkije en Syrië ga ik in deze aflevering van de Mooie Mensen® Podcast in gesprek met veteraan en oud-politieman Ivo Recourt. Inmiddels coach, maar waarom richt hij zich vooral op mannen? En wat doet auteur Kluun in deze podcast?

Tal van vragen. Luisteren of kijken dus! Ivo geeft de antwoorden, ook op mijn vraag wat zijn definitie is van een mooi mens. Na het interview met Ivo weet ik één ding zeker: Ivo ik vind je een mooi mens en ik wil je bedanken voor de fijne samenwerking en het goede gesprek.

Wil je meer weten over Ivo, zijn coachingspraktijk of hem volgen?
Ivo inhuren als spreker of één van zijn boeken bestellen? Dat kan via zijn website

Je kunt hem ook benaderen of volgen via:

En last but not least: Mijn podcasts maak ik gratis. Waardeer jij wat ik creëer? Doe dan een kleine donatie of wordt sponsor. Dat kan al tegen zeer voordelige tarieven en je kunt ook als sponsor een keer te gast zijn in mijn podcast.

Wat ik altijd waardeer is als je even laat weten wat je van een aflevering vindt, dus laat je reactie achter onder één van de grote luisterkanalen of via YouTube. En heb je even geen tijd om te kijken of luisteren, wordt dan abonnee, sla een podcast op of download deze, dan kun je hem bekijken of beluisteren op een moment wanneer het jou uitkomt.

Wil je meer weten of geen enkele podcast missen? Abonneer je dan op mijn gratis nieuwsbrief! Daar kun je ook altijd het contactformulier invullen voor als je meer informatie wilt. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Voor nu veel kijk- en/of luisterplezier gewenst!

Een reactie posten

My Instagram

Copyright © Organisatiebureau KVPS